Γιάννης Στουρνάρας: Πρόταση για ανανέωση θητείας ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Την ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της Τράπεζα της Ελλάδος εισηγείται η κυβέρνηση, όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου.
Η σχετική πρόταση διατυπώθηκε έπειτα από συνάντηση που είχε ο κ. Στουρνάρας με τον πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στήριξη στην ανεξαρτησία της ΤτΕ
Στην ανακοίνωση της κυβέρνησης επισημαίνεται ότι η απόφαση λαμβάνεται με σεβασμό στην ανεξαρτησία και το καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος, προτείνοντας την παραμονή του νυν διοικητή στη θέση του.
Μακρά θητεία στην κορυφή της Τράπεζας
Ο Γιάννης Στουρνάρας ανέλαβε καθήκοντα διοικητή το 2014, μετά από διετή θητεία στο υπουργείο Οικονομικών. Η θητεία του έχει ήδη ανανεωθεί δύο φορές, γεγονός που τον καθιστά τον πρώτο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος με τρεις συνεχόμενες θητείες.
Ιστορική σύγκριση
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ξενοφών Ζολώτας είχε επίσης υπηρετήσει τρεις φορές ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, χωρίς όμως οι θητείες του να είναι συνεχόμενες.
Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί τη συνέχιση της παρουσίας του κ. Στουρνάρα στην ηγεσία της κεντρικής τράπεζας, σε μια περίοδο σημαντικών οικονομικών προκλήσεων.
- 5 λεπτά πριν Πανελλαδικές 2027: Βγήκε νέα εξεταστέα ύλη των ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ
- 10 λεπτά πριν Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης: 51 θέσεις εργασίας για σχολικές καθαρίστριες – Αιτήσεις έως 28 Ιουλίου
- 25 λεπτά πριν ΔΥΠΑ: Πήρε υπογραφή πρόγραμμα κατάρτισης για ιδιωτικούς υπαλλήλους








