Γερμανία: Νέα στρατιωτική βοήθεια 650 εκατ. ευρώ προς την Ουκρανία
Η Γερμανία θα δώσει στην Ουκρανία νέα στρατιωτική βοήθεια ύψους 650 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς στη διάρκεια αιφνιδιαστικής επίσκεψής του στο Κίεβο.
«Η Γερμανία θα παραμείνει το κύριο στήριγμα της Ουκρανίας στην Ευρώπη», διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, ο οποίος διεξάγει προεκλογική εκστρατεία για την επανεκλογή του.
Ενόψει των γερμανικών βουλευτικών εκλογών της 23ης Φεβρουαρίου, ο Σολτς εμφανίζεται ως ο καγκελάριος της ειρήνης και υποστηρικτής της αυτοσυγκράτησης για να αποφευχθεί μια κλιμάκωση μεταξύ των Δυτικών και της Ρωσίας.
Η προηγούμενη επίσκεψή του στην Ουκρανία ήταν τον Ιούνιο 2022, όταν είχε επισκεφθεί τη χώρα μαζί με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, μερικούς μήνες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022.
- 5 λεπτά πριν Στρατός: Οι περιπτώσεις που οδηγούν σε υποχρεωτική θητεία
- 5 λεπτά πριν Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκαν 29χρονος και 26χρονη για τα γκαζάκια της Νέστορα
- 7 λεπτά πριν Μεγάλη φωτιά κοντά σε σπίτια στο Αλιβέρι Εύβοιας – Μήνυμα 112 για εκκένωση







