Γεωργιάδης: “Η καταστροφή στο νοσοκομείο της Πάτρας ξεπέρασε τα 2 Εκατ.€”

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις εργασίες αποκατάστασης που πραγματοποιούνται στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, μετά τη φωτιά που ξέσπασε πρόσφατα στο κτίριο.
Στο συνοδευτικό βίντεο της ανάρτησης παρουσιάζονται στιγμιότυπα από τις εργασίες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών. Όπως ανέφερε ο υπουργός, αν και τα ιατρικά μηχανήματα – όπως ο αξονικός και ο μαγνητικός τομογράφος – φαίνεται να διασώθηκαν χωρίς βλάβες, το συνολικό κόστος των ζημιών ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ.
Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι οι αποκαταστάσεις θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συμβολή του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, την οποία – όπως παραδέχθηκε – είχε παραλείψει να αναφέρει στις αρχικές του δηλώσεις. Ο υπουργός υπογράμμισε πως η παράλειψη αυτή δεν είχε πολιτικά κίνητρα και πως εκτιμά τη συμβολή του δημάρχου και της ομάδας του, οι οποίοι, όπως τόνισε, βρέθηκαν άμεσα στο σημείο και προσέφεραν σημαντική βοήθεια.
Η ανάρτηση έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ το θέμα της πυρκαγιάς στο νοσοκομείο της Πάτρας εξακολουθεί να απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία.
- 1 λεπτό πριν Φωτιά τώρα στην Φιλοθέη Αττικής
- 3 λεπτά πριν Προσλήψεις σε Δήμους: Πήραν υπογραφή 237 νέες θέσεις – Δείτε που
- 11 λεπτά πριν Ιός Δυτικού Νείλου: Τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ακολουθούμε

















