Γαλλία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος στο νησί Ολερόν – Ο δράστης φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ»
Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τετάρτης στο νησί Ολερόν, στα ανοιχτά της Βρετάνης, όταν όχημα έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος, τραυματίζοντας δέκα ανθρώπους, εκ των οποίων αρκετοί σοβαρά, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των αρχών.
Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές πανικού, αναφέροντας ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου φώναξε “Αλλάχου Άκμπαρ” τη στιγμή που πραγματοποίησε την επίθεση. Ο άνδρας συνελήφθη επιτόπου από την αστυνομία και κρατείται.
Παρά τη σοβαρότητα του περιστατικού, η Εισαγγελία Αντιμετώπισης Τρομοκρατίας της Γαλλίας δεν έχει αναλάβει την υπόθεση, όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης, επισημαίνοντας ότι προς το παρόν εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας Χ (Twitter) ότι θα μεταβεί άμεσα στο σημείο, κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση και να συντονίσει τις επιχειρήσεις των αρμόδιων αρχών.
- 1 λεπτό πριν Νίκος Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: Οι δεσμεύσεις, ο στόχος της νίκης και τα διλήμματα για την κεντροαριστερά
- 16 λεπτά πριν Ενοίκια μέσω τράπεζας: Προς νέα παράταση – Πότε ξεκινά το νέο μέτρο
- 47 λεπτά πριν Μισθοί: Ποιοι θα πάρουν έως 560 ευρώ περισσότερα τον χρόνο









