Φρίκη! Στη φυλακή 22χρονος για κακοποίηση τουλάχιστον 40 παιδιών

Ο Στιούαρτ Λέιθαμ, 22 ετών από το Γουίγκαν του Μάντσεστερ, καταδικάστηκε για 49 κατηγορίες, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται βιασμός, εκβιασμός, δημιουργία άσεμνων εικόνων και πρόκληση παιδιού σε σεξουαλική δραστηριότητα.
Ο Λέιθαμ προσποιούνταν ότι ήταν 14χρονο αγόρι, εξαπατώντας ανήλικα κορίτσια μέσω Snapchat. Χρησιμοποιούσε ψεύτικη φωτογραφία και υποσχόταν μετρητά ή δωροκάρτες για να αποσπάσει άσεμνες εικόνες. Στη συνέχεια, τα απειλούσε ότι θα δημοσίευε το υλικό εάν ζητούσαν να το διαγράψει.
Η αστυνομία εντόπισε ότι είχε προσεγγίσει τουλάχιστον 41 παιδιά, μερικά μόλις 11 ετών, ενώ καταδικάστηκε και για τον βιασμό ενός κοριτσιού 12 ετών.
Κατά τη σύλληψή του βρέθηκε κρυμμένο κινητό με χιλιάδες αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, Snapchats και βίντεο διάρκειας έως και μίας ώρας.
Η υπόθεση θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που έχει αντιμετωπίσει η Αστυνομία του Μάντσεστερ. Τα θύματα εντοπίστηκαν σε όλη τη Βρετανία, ενώ υπάρχουν υποψίες και για θύματα στις ΗΠΑ.
Δύο κορίτσια που κακοποιήθηκαν κατέθεσαν στο δικαστήριο:
- «Μου πήρες το παιδί που υπήρχε μέσα μου»
- «Θέλω να καταλάβεις ότι δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό. Με άλλαξες»
Ο Λέιθαμ καταδικάστηκε την Παρασκευή σε 14 χρόνια φυλάκισης, με τις Αρχές να καλούν τυχόν ακόμη θύματα να επικοινωνήσουν.
- 45 λεπτά πριν ΔΥΠΑ: Λήγει σήμερα (4/6) η προθεσμία για ενστάσεις στους προσωρινούς πίνακες του Κοινωνικού Τουρισμού για συνταξιούχους
- 1 ώρα πριν Το ελληνικό νησί που βυθίζεται σιγά-σιγά
- 2 ώρες πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου


















