Φρένο στις περικοπές για τις συντάξεις χηρείας
Στην κυβερνητική ατζέντα ενδέχεται να προστεθούν και νέα μέτρα για συγκεκριμένες κατηγορίες συνταξιούχων, όπως είναι οι δικαιούχοι συντάξεων χηρείας. Για τις συντάξεις αυτές παραμένει ανοιχτό το ζήτημα των αναδρομικών μειώσεων, καθώς υπάρχει πρόβλεψη για περιορισμό τους από το 70% στο 35% της σύνταξης του θανόντος.
Το υπουργείο Εργασίας δεν έχει ακόμη δώσει σαφή απάντηση στους περίπου 117.000 συνταξιούχους χηρείας του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι αγωνιούν για το αν τελικά θα τους επιβληθούν οι περικοπές. Για να ακυρωθούν οριστικά οι μειώσεις, απαιτείται τροποποίηση του νόμου Κατρούγκαλου, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει. Ωστόσο, στελέχη του υπουργείου διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν περικοπές.
Αν τελικά οι περικοπές δεν εφαρμοστούν, τότε θα τεθεί και ζήτημα αποκατάστασης των περίπου 12.000 συντάξεων χηρείας του Δημοσίου που έχουν ήδη μειωθεί. Σε αυτή την περίπτωση, οι συντάξεις αυτές θα πρέπει να επιστρέψουν από το 35% στο 70% της σύνταξης του θανόντος. Παραμένει όμως άγνωστο αν θα καταβληθούν και αναδρομικά για τα ποσά που κόπηκαν μετά το 2020.
- 5 λεπτά πριν «Καπέλο» έως 12 ευρώ στα φτηνά ψώνια από Temu και Shein
- 14 λεπτά πριν Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Μειωμένες οι πληρωμές Ιουνίου – Τι ποσά θα λάβουν
- 30 λεπτά πριν Πέθανε ο Παύλος Κουρτίδης – Θλίψη για τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη


















