Η Formula 1 επιστρέφει στη Σαγκάη και η αγωνιστική ένταση ανεβαίνει, καθώς το 2ο Grand Prix της σεζόν διεξάγεται αύριο, 15 Μαρτίου, στις 09:00, με ζωντανή μετάδοση αποκλειστικά από το ANT1+. Όσοι χάσουν τη live δράση θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον αγώνα σε μαγνητοσκόπηση στις 16:30 από τον ΑΝΤ1.
Αγωνιστικό τριήμερο Formula 1: Από τις δοκιμές μέχρι την εκκίνηση
Το πρόγραμμα της Formula 1 στη Σαγκάη ξεκίνησε με τις ελεύθερες δοκιμές και τις κατατακτήριες, που καθόρισαν τη σειρά εκκίνησης του αγώνα.
Ωστόσο, η κορύφωση έρχεται αύριο το πρωί, όταν τα μονοθέσια θα πάρουν θέση στη γραμμή εκκίνησης για ένα Grand Prix που αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες.
Shanghai International Circuit: Μία από τις πιο απαιτητικές πίστες της Formula 1
Η ιστορική πίστα Shanghai International Circuit αποτελεί μία από τις πιο ιδιαίτερες διαδρομές στο ημερολόγιο της Formula 1. Ο Γερμανός αρχιτέκτονας Hermann Tilke σχεδίασε την πίστα εμπνευσμένος από τον κινεζικό χαρακτήρα «shang», που σημαίνει «από πάνω».
Η διαδρομή έχει μήκος 5.451 μέτρα και περιλαμβάνει 16 στροφές, με συνδυασμό αργών τεχνικών σημείων και μεγάλων ευθειών που ευνοούν τις προσπεράσεις.
Ταυτόχρονα, οι ομάδες καλούνται να διαχειριστούν τη φθορά των ελαστικών, καθώς η πίστα απαιτεί υψηλή ακρίβεια φρεναρίσματος και σωστή στρατηγική ενέργειας.
Οι οδηγοί που έχουν κερδίσει στο Grand Prix Κίνας
Η Σαγκάη έχει φιλοξενήσει μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές στην ιστορία της Formula 1.
Από τους οδηγούς που βρίσκονται φέτος στο grid, τέσσερις έχουν ήδη κατακτήσει τη νίκη στην Κίνα:
Παράλληλα, το Grand Prix της Σαγκάης έχει γράψει ιστορία, καθώς το 2019 φιλοξένησε τον 1000ό αγώνα της Formula 1.
Νέα σεζόν, νέες ισορροπίες στο πρωτάθλημα
Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με έντονες μάχες ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του grid. Η Mercedes, η Ferrari και η Red Bull δείχνουν έτοιμες για μια σεζόν γεμάτη ανατροπές.
Γι’ αυτό και το αυριανό Grand Prix της Κίνας θεωρείται κρίσιμο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Πρεμιέρα και για τη F1 Academy
Παράλληλα με τη Formula 1, στη Σαγκάη ξεκινά και η νέα σεζόν της F1 Academy, του πρωταθλήματος που προωθεί τη συμμετοχή γυναικών οδηγών στο motorsport.
Συνολικά 18 οδηγοί θα συμμετάσχουν στον πρώτο από τους επτά αγώνες της χρονιάς, με τις αναμετρήσεις να μεταδίδονται επίσης από το ANT1+.
Formula 1 Show πριν την εκκίνηση
Μία ώρα πριν από τον αγώνα, στις 08:00, η εκπομπή Formula 1 Show θα μεταφέρει όλο το παρασκήνιο από τον κόσμο της Formula 1, με αποκλειστικές συνεντεύξεις και ρεπορτάζ από την πίστα της Σαγκάης.