Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Αναδρομικά έως και 2.000 ευρώ

Αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων στα 40.000 ευρώ για το οικογενειακό επίδομα
Ειδικά για την περσινή χρονιά οι δικαιούχοι θα πάρουν 1.500 ευρώ, εξήγησε μετά από σχετική ερώτηση η κυρία Κεραμέως.

Την αύξηση κατά 50% του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος στα 1.500 ευρώ ετησίως από 1000 ευρώ, ενώ και την αύξηση στα 2.000 ευρώ για φοιτητές που συγκατοικούν, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης του νέου στεγαστικού προγράμματος της κυβέρνησης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ.

Συνολικά αφορά 50.000 φοιτητές ΑΕΙ και σπουδαστές ΙΕΚ.

Όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας, φέτος θα δοθεί αναδρομικά το επίδομα για την περσινή χρονιά.

«Το φοιτητικό επίδομα πληρώνεται κάθε φθινόπωρο για το προηγούμενο ακαδημαϊκό και ειδικά για την περσινή χρονιά οι δικαιούχοι θα πάρουν 1.500 ευρώ», εξήγησε μετά από σχετική ερώτηση η κυρία Κεραμέως.

Ειδικά για τα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας και Δημοκρίτειο, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων στα 40.000 ευρώ, όσον αφορά το οικογενειακό εισόδημα.

Όσον αφορά τις φοιτητικές εστίες ανακοίνωσε για κατασκευή άνω των 8.150 κλινών σε πέντε πανεπιστήμια της χώρας σε Θεσσαλία, Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Δυτική Αττική και Κρήτη.

Με την κατασκευή αυτή διευκολύνεται η πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση σε φοιτητές από πιο χαμηλά οικονομικά στρώματα, τόνισε η κυρία Κεραμέως.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram