62 θέσεις εκπαίδευσης από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ειδήσεις
62 θέσεις εκπαίδευσης από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Εργασία στο Κέντρο Πολιτισμού - Δείτε προϋποθέσεις και καταθέστε αίτηση
πρακτική
Μέσα από μία δεξαμενή υποψηφίων η επιλογή για τις θέσεις
Μιχάλης Τσιλιβάκος
03/04/2018 | 09:23

Tην ευκαιρία αμειβόμενης πρακτικής άσκησης προσφέρει σε 62 νέους και νέες από 18 έως 35 ετών, τo Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος AE (ΚΠΙΣΝ AE). 

Η προκήρυξη απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να εργαστούν σε έναν πολιτιστικό οργανισμό διεθνούς βεληνεκούς, ενώ το πρόγραμμα προσφέρεται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την Επανεκκίνηση & Ενίσχυση των Νέων.

Τι αφορά το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης:

 • Πεδία σχετικά με τις διάφορες πτυχές της λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ στο σύνολό του
 • Εξοικείωση των ασκούμενων με το ευρύτερο πολιτιστικό και κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο δραστηριοποιείται το Κέντρο
 • Ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας, συνεργασίας, επίλυσης προβλημάτων και εφαρμογής γνώσεων
 • Εμπειρία εκ των έσω στους μηχανισμούς και τον τρόπο λειτουργίας ενός δυναμικού, πολυσχιδούς οργανισμού

Η πρακτική άσκηση θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2018 και θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2019.

Το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης έχει χωριστεί σε δύο τύπους και κάθε τύπος θα ακολουθήσει τη δική του διαδικασία επιλογής:

 1. Εξυπηρέτηση Επισκεπτών: Εικοσιπέντε (25) θέσεις, οι οποίες αφορούν κυρίως πρακτική άσκηση στο τμήμα Εξυπηρέτησης Επισκεπτών της ΚΠΙΣΝ ΑΕ με πιθανότητα απασχόλησης και σε επιλεγμένα άλλα τμήματα. Η επιλογή για τις θέσεις αυτές θα γίνει μέσω κλήρωσης παρουσία συμβολαιογράφου, στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες εκπαιδευτικές προϋποθέσεις εκτός από πιστοποιημένη γνώση της αγγλικής γλώσσας.
 2. Διάφορα τμήματα: Τριάντα επτά (37) θέσεις, οι οποίες αφορούν πρακτική άσκηση σε διάφορα τμήματα της ΚΠΙΣΝ ΑΕ. Η επιλογή για τις θέσεις αυτές θα γίνει μέσα από μία δεξαμενή υποψηφίων που θα προκύψει μέσω κληρώσεων παρουσία συμβολαιογράφου, ενώ θα ακολουθήσουν προσωπικές συνεντεύξεις με στελέχη του ΚΠΙΣΝ. Για αυτόν τον τύπο πρακτικής άσκησης, τίθενται προϋποθέσεις εκπαιδευτικής επάρκειας, καθώς και πιστοποιημένη γνώση της Αγγλικής γλώσσας.


Προϋποθέσεις & Δικαιολογητικά

 • Οι θέσεις είναι ανοιχτές σε νέους έως 35 ετών (με ημερομηνία γέννησης από 01/06/1983 και μετά) με δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα
 • Ισχύων Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)
 • Επαρκής γνώση της Ελληνικής γλώσσας (έλεγχος μετά την κλήρωση)
 • Πιστοποιημένη γνώση της Αγγλικής γλώσσας επιπέδου, για την οποία θα  πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά η σχετική πιστοποίηση είτε για επίπεδο Β2 (π.χ. FCE) το οποίο αποκτήθηκε από 01/05/2015 και μετά, είτε για επίπεδο C2 (π.χ. CPE) χωρίς χρονολογικό περιορισμό
 • Πτυχίο πανεπιστημίου ή τίτλος σπουδών από μεταλυκειακή επαγγελματική σχολή που απαιτεί τουλάχιστον τριετή φοίτηση, ή μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών. Ο τίτλος θα πρέπει να αντιστοιχεί στο/στα επιλεχθέν(τα) πεδία ή να είναι συναφής. Σημειώνεται ότι οι τίτλοι σπουδών θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά
 • Όσοι επιλεγούν για την πρακτική τους άσκηση θα πρέπει να καταθέσουν Υπεύθυνη Δήλωση για τη μη ύπαρξη καταδίκης για συγκεκριμένα αδικήματα που θα μπορούσαν να σχετιστούν με τη σκοπούμενη πρακτική άσκηση

Σημαντικές πληροφορίες:

Έναρξη προγράμματος: 1 Ιουνίου 2018

Διάρκεια πρακτικής άσκησης: 1 Ιουνίου 2018 – 15 Ιανουαρίου 2019

Λήξη υποβολής αιτήσεων: 13 Απριλίου 2018 16:00 (ώρα Ελλάδας)

Κληρώσεις υποψηφίων: 23 Απριλίου 2018

Διαδικασία συνεντεύξεων: Απρίλιος – Μάιος 2018 (μόνο στον τύπο πρακτικής άσκησης με εκπαιδευτικές προϋποθέσεις – τύπος ΙΙ)

Αιτήσεις: ΕΔΩ

Ερωτήσεις: ΕΔΩ