Φλωρίδης: Τι ποινές προβλέπονται μετά το επεισόδιο Μαρινάκη – Δημητριάδη
Για «εξαιρετικά δυσάρεστες εικόνες» έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, αναφερόμενος στην έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Γρηγόρη Δημητριάδη, λίγο πριν από την έναρξη του τελικού της Euroleague.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Φλωρίδης εξήγησε ότι σε περιστατικά που συμβαίνουν σε αθλητικούς χώρους η αστυνομία σχηματίζει αυτεπάγγελτα δικογραφία, καθώς τα σχετικά αδικήματα διώκονται χωρίς να απαιτείται καταγγελία.
Όπως σημείωσε, η υπόθεση αφορά βία σε αθλητικό χώρο και ο εισαγγελέας έχει ζητήσει την πλήρη εξέταση του διαθέσιμου βιντεοληπτικού υλικού. Ανάλογα με τον νομικό χαρακτηρισμό που θα δοθεί, προβλέπονται και οι αντίστοιχες ποινές.
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι διατάξεις που θεσπίστηκαν πριν από περίπου ενάμιση χρόνο είναι ιδιαίτερα αυστηρές. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ποινές για τέτοια αδικήματα δεν μετατρέπονται, ενώ η έφεση δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι, σε περίπτωση καταδίκης, ο καταδικασθείς οδηγείται στη φυλακή.
Για τους αθλητικούς παράγοντες, πρόσθεσε ότι ο νόμος προβλέπει και πρόσθετες κυρώσεις, όπως απαγόρευση εισόδου σε αθλητικούς χώρους για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά και χρηματικά πρόστιμα.
- 23 λεπτά πριν Πνεύμονες: Τι να τρώτε για καλύτερη λειτουργία – Οι τροφές που ξεχωρίζουν για άσθμα και ΧΑΠ
- 2 ώρες πριν Βρετανία: Άφαντη εδώ και 6 μήνες η Σάμπα – Το καπιμπάρα που δραπέτευσε από ζωολογικό κήπο
- 9/10/2026 00:20 ΣτΕ: Πλήρης ασφάλιση για εργαζόμενους σε προγράμματα STAGE








