Φλωρίδης κατά αντιπολίτευσης:”Δεν ντρέπεστε; Υπηρετείτε την Τουρκία!”
Με οξεία πολιτική αντιπαράθεση ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η αρχική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης γρήγορα επεκτάθηκε σε ευρύτερα πολιτικά ζητήματα, όπως οι ελληνοϊσραηλινές σχέσεις, η στάση απέναντι στην Τουρκία και το πατριωτικό ήθος των πολιτικών δυνάμεων.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης απάντησε με σφοδρότητα στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί συγκάλυψης σκανδάλου στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φέρνοντας στο προσκήνιο και την πολιτική αποσταθεροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας τις εσωκομματικές διασπάσεις και την πολιτική ρευστότητα των τελευταίων ετών.
Αντιπαράθεση για Ισραηλινούς τουρίστες και “υπονόμευση” της στρατηγικής συμμαχίας
Η ένταση κορυφώθηκε όταν ο κ. Φλωρίδης κατηγόρησε κόμματα της αντιπολίτευσης ότι υπονομεύουν τη στρατηγική συμμαχία Ελλάδας–Ισραήλ, αναφερόμενος σε περιστατικά παρεμπόδισης της προσέγγισης πλοίων με Ισραηλινούς τουρίστες στα ελληνικά λιμάνια. «Αυτό γίνεται προς όφελος της Τουρκίας», τόνισε, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και ΠΑΣΟΚ.
Ανταλλαγή σφοδρών κατηγοριών για ηθική και πατριωτισμό
Ο Σωκράτης Φάμελλος κατηγόρησε τον υπουργό για «αμφισβήτηση του πατριωτισμού της αντιπολίτευσης» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να τον αποπέμψει. Αντίστοιχη απαίτηση για παραίτηση διατύπωσε και ο Δημήτρης Μάντζος από το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Νάσος Ηλιόπουλος από τη Νέα Αριστερά χαρακτήρισε τον υπουργό «εκπρόσωπο του Νετανιάχου» και «ψεύτη».
Ο κ. Φλωρίδης, απαντώντας, υπογράμμισε ότι η ελληνική δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει έρευνες για τις παράνομες επιδοτήσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ ήδη από το 2019, ανεξάρτητα από την ευρωπαϊκή εισαγγελία. Τόνισε ότι σύντομα θα ανακοινωθούν ονόματα εμπλεκομένων που φέρονται να απέσπασαν επιδοτήσεις μέσω απάτης.
- Μόλις τώρα Άρειος Πάγος: Απέρριψε την προσφυγή Κοβέσι για τη θητεία των Ελλήνων ευρωεισαγγελέων
- 12 λεπτά πριν Συναγερμός στη Γαλλία: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα Έμπολα
- 12 λεπτά πριν Αποσπάσεις εκπαιδευτικών: 115 μετακινούνται στα Γενικά Αρχεία του Κράτους


















