Ευρωεκλογές 2024: Έρχεται ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση;

Ευρωεκλογές 2024: Έρχεται ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση;

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους της ΝΔ, καθώς το κυβερνών κόμμα δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο του 33% στις ευρωεκλογές που διεξήχθησαν χθες.

Η ΝΔ συγκέντρωσε ποσοστό 28, 31%, καταγράφοντας πτώση άνω των δέκα μονάδων από το εκλογικό αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών πριν από ένα χρόνο.

Δείτε σχετικά:

Συγκεκριμένα, με ενσωματωμένο το 100% της επικράτειας, η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 28,31% και καταλαμβάνει τις 7 από τις 21 έδρες, χάνοντας μία έδρα σε σχέση με την προηγούμενη ευρωκοινοβουλευτική περίοδο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,92% λαμβάνει 4 έδρες, δύο λιγότερες σε σχέση με τις αντίστοιχες εκλογές του 2019, ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 12,79%, κερδίζοντας μία επιπλέον έδρα (3 από 2 που είχε το 2019).

Στην τέταρτη θέση ανέβηκε η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 9,30%,(5,5 μονάδες πάνω από τις προηγούμενες ευρωεκλογές), με αποτέλεσμα να καταλαμβάνει 2 έδρες.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό 9,25% (+4 μονάδες σε σχέση με το 2019) το οποίο διατηρεί τις δύο έδρες.

Η Νίκη πήρε ποσοστό 4,37% και μία έδρα, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας με 3,40% καταλαμβάνει εκλέγει επίσης έναν ευρωβουλευτή.

Τέλος, η Φωνή Λογικής με ποσοστό 3,04% καταλαμβάνει μία έδρα

Ευρωεκλογές 2024: Η επόμενη μέρα για τη ΝΔ

Το ερώτημα της επόμενης μέρας είναι πώς θα αντιδράσει ο πρωθυπουργός στην εξέλιξη αυτή.

Όπως μεταδίδει το Star, το πρώτο που θα κάνει το κυβερνητικό επιτελείο είναι η ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος. Μπορεί  η ΝΔ να είναι πρώτο κόμμα με διαφορά από το δεύτερο, όμως κατέγραψε σημαντικές απώλειες, ειδικά σε κατηγορίες ψηφοφόρων, που στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ήταν γι’ αυτόν προνομιακές.

Ο πρωθυπουργός με το επιτελείο του θα σταθμίσουν τα υπέρ και τα κατά του εκλογικού αποτελέσματος και αναμένεται να πάρουν πρωτοβουλίες, ώστε να δείξουν στους πολίτες ότι έλαβαν το μήνυμα και θα αναλάβουν δράση.

Μια από αυτές τις πρωτοβουλίες είναι και ο ανασχηματισμός, ο οποίος πιθανόν να έρθει νωρίτερα από ό,τι επιθυμούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα στο καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr