Ευλογιά αιγοπροβάτων στη Μαγνησία: Πέντε νέα κρούσματα

Ευλογιά αιγοπροβάτων στη Μαγνησία: Πέντε νέα κρούσματα

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το workenter.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στην Gooogle

Πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των αιγοπροβάτων εντοπίστηκαν πρόσφατα στη Μαγνησία, με αποτέλεσμα την άμεση θανάτωση ζώων σε πέντε μικρές μονάδες στον δήμο Αλμυρού.

Η κατάσταση προκάλεσε την εφαρμογή αυστηρών μέτρων βιοασφάλειας και εντατικούς ελέγχους στην περιοχή, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της ζωονόσου.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Άννα Μαρία Δημητρίου, σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ Βόλου επισήμανε ότι η κατάσταση παραμένει δυναμική και απαιτεί αυξημένη προσοχή από όλους τους εμπλεκόμενους. Τόνισε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την περιφέρεια, ενώ οι κτηνοτρόφοι παρακολουθούν στενά την υγεία των ζώων τους, ανησυχώντας τόσο για το οικονομικό κόστος όσο και για την ψυχολογική τους κατάσταση.

Ήδη στη Μαγνησία εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα που περιλαμβάνουν την απαγόρευση μετακίνησης αιγοπροβάτων εντός των ζωνών προστασίας και επιτήρησης, τακτικές απολυμάνσεις δρόμων και χώρων συγκέντρωσης ζώων, καθώς και την ασφαλή ταφή των νεκρών ζώων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα. Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί τρία υποχρεωτικά σημεία απολύμανσης για οχήματα, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της νόσου.

Η αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε την ανάγκη αποφυγής ανεξέλεγκτης βόσκησης, καθώς τέτοιες πρακτικές αυξάνουν τον κίνδυνο εξάπλωσης της ασθένειας. Τόνισε ότι όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να συνεργαστούν για να περιοριστεί η πανδημία.

Οι κτηνοτρόφοι, πέρα από την ανησυχία για την υγεία των ζώων τους, περιμένουν και οικονομική στήριξη. Σύμφωνα με την Άννα Μαρία Δημητρίου, οι αποζημιώσεις μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ, που καθυστέρησαν, θα κυμανθούν από 4 έως 14 ευρώ ανά ζώο, καλύπτοντας ζημιές και κόστος ζωοτροφών.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τις περιφέρειες, εξετάζει πρόσθετα μέτρα όπως γεωχωρικά lockdown για τον έλεγχο των ζώων και ενισχυμένους συνοριακούς ελέγχους, ειδικά λόγω των κρουσμάτων που καταγράφονται σε γειτονικές χώρες όπως η Βουλγαρία και η Τουρκία. Η αντιπεριφερειάρχης κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «το μεγάλο στοίχημα είναι να διατηρήσουμε ζωντανή την ελληνική κτηνοτροφία».

Daily Review
Background decoration Background decoration
Διορισμός Τώρα!
01

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα (μηνιαία ή ετήσια) για να μαθαίνεις όλες τις θέσεις ανάλογα με τα προσόντα σου.

02

Μάθε πρώτος τις προκηρύξεις

Μάθε πρώτος ποιες προκηρύξεις θα εκδώσουν ΑΣΕΠ και φορείς. Έλα ένα βήμα πιο κοντά στον διορισμό.

03

Επιλέγεις τη θέση που σε ενδιαφέρει

Αξιοποιείς πλήρως τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ με προκηρύξεις που ταιριάζουν στην ειδικότητα και την περιοχή σου.

04

Κάνεις την αίτηση σωστά και έγκυρα

Μεγιστοποιείς το χρόνο δημιουργίας σωστής αίτησης για προκηρύξεις μονίμων «Κ» και ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Πειραιάς)

Η εταιρεία Kordoni.gr με έδρα τον Πειραιά, με πολυετή δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ναυτιλιακών προϊόντων αναζητά οδηγό για διανομές εντός Αττικής.

Πειραιάς Λήξη: 16-06-2026
Πωλητές

Πωλητές – Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)

Η εταιρία Συμβούλων Upgrade για λογαριασμό πελάτη της, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαγγελματικής αισθητικής και της διανομής premium beauty brands, αναζητά Πωλήτρια.

Θεσσαλονίκη Λήξη: 12-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 210521

Αποστολή δελτίων τύπου: [email protected]

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr