ΕΣΥ: 4.000 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

Ποιους αφορά - Επίσημες δηλώσεις
Μόνιμες προσλήψεις 4.000 νοσηλευτών και βοηθών μέσω ΑΣΕΠ για την ενίσχυση του ΕΣΥ εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Μόνιμες προσλήψεις 4.000 νοσηλευτών και βοηθών μέσω ΑΣΕΠ για την ενίσχυση του ΕΣΥ εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3, ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ θα βγει στον «αέρα» τον Σεπτέμβριο του 2021.

Όπως διευκρίνισε, θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση για τους νοσηλευτές που υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία.

«Είναι η ελάχιστη αναγνώριση της συνεισφοράς τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας» σημείωσε.

Βασίλης Κικίλιας

Πότε θα ανοίξει η συζήτηση για προνόμια στους εμβολιασμένους

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας και την εμβολιαστική διαδικασία μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία της πανδημίας, ο υπουργός Υγείας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι εμβολιασμοί προχωρούν γρήγορα και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 4,405 εκατομμύρια εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 2,837 εκατομμύρια με τουλάχιστον μια δόση- δηλαδή 27% του πληθυσμού- και 15, 5% και με τις δυο δόσεις.

Πρόσθεσε δε ότι μέχρι τις 31 Μαίου αναμένεται να έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 5,6 εκατ. εμβολιασμοί και περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας θα έχουν κάνει μια δόση, δηλαδή το 34%.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι σήμερα λειτουργούν 1.517 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χωρά και ο αριθμός θα αυξηθεί με αυτά που θα προστεθούν στα νησιά από τον ιδιωτικό τομέα. Όπως επισήμανε, η συμμετοχή των ιδιωτών έχει φτάσει μέχρι στιγμής τα 300 κέντρα και θα υπάρξει αμοιβή ανά εμβολιασμό.

Παράλληλα ο Βασίλης Κικίλιας, προέτρεψε τους πολίτες να προσέχουν και να τηρούν τα μέτρα, καθώς όπως τόνισε η πανδημία δεν έχει τελειώσει και θα τελειώσει όταν μηδενίσουν τα κρούσματα. «Δίνουμε βαθμούς ελευθερίας και δυνατότητες με εμβολιασμούς και testing να κινηθούμε πιο άνετα, αλλά να μην φτάσουμε στο άλλο άκρο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Ερωτηθείς για το αν οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να έχουν προνομία, σημείωσε ότι η συζήτηση θα γίνει όταν θα έχει δοθεί η δυνατότητα σε όλους να εμβολιαστούν.

Διαβάστε επίσης:

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram