Εργαζόμενοι ΕΦΚΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή για το νομοσχέδιο

Συνεχίζονται με νέα 24ωρη απεργία οι κινητοποιήσεις

Συνεχίζονται με νέα 24ωρη απεργία οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΕΦΚΑ που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του Φορέα. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στις 14.00 έξω από την Βουλή στο Σύνταγμα.

Για σήμερα Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου προκηρύχθηκε νέα 24ωρη απεργία σε όλες τις υπηρεσίες και τα υποκαταστήματα του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων του ΕΦΚΑ.

Στο κάλεσμά της η ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ προσκαλεί σε συγκέντρωση στις 14:00 έξω από τη Βουλή στο Σύνταγμα σε όλους τους εργαζόμενους του φορέα, τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΕ, τους εκπροσώπους των συνταξιουχικών οργανώσεων και των κοινωνικών εταίρων.

Μάλιστα το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ δημοσίευσε και την εξώδικη ανακοίνωσή της προς τον διοικητή του ΕΦΚΑ, κ. Παναγιώτη Δουφεξή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

'' Κύριε Διοικητά, καθώς από τη μέχρι τώρα συζήτηση που διεξάγεται στο Κοινοβούλιο για το νομοσχέδιο που αφορά τον υποτιθέμενο εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, η κυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, δεν έχουν αποδεχθεί ούτε μία από τις βελτιωτικές προτάσεις της Ομοσπονδίας μας αλλά και των υπόλοιπων Κοινωνικών εταίρων, καθίσταται πλέον επιτακτική η ανάγκη συνέχισης του αγώνα μας.

Έχοντας όλα αυτά υπόψη του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας, σε έκτακτη σημερινή του συνεδρίαση, αφού αξιολόγησε τα δεδομένα και τις εξελίξεις που έχουν δημιουργηθεί, αποφάσισε ομοφώνως, να κηρύξει νέα 24ώρη Πανελλαδική απεργία για αύριο Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022 σε όλες τις υπηρεσίες και τα υποκαταστήματα του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και ταυτόχρονα κάλεσμα για την ίδια μέρα στις 14:00, σε όλους τους εργαζομένους του φορέα μας, τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΕ, τους εκπροσώπους των συνταξιουχικών οργανώσεων και των Κοινωνικών εταίρων, που αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον του ΕΦΚΑ, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουμε έξω από τη Βουλή στο Σύνταγμα, εκφράζοντας έτσι έμπρακτα την αντίθεσή μας για το απαράδεκτο νομοσχέδιο αλλά και για την κυβερνητική πολιτική στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή, ΕΜΕΙΣ θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση αλλά και συνέπεια Να Αγωνιζόμαστε για:

  • Καθολικό, Υποχρεωτικό, Δημόσιο Κοινωνικό Ασφαλιστικό Σύστημα
  • Για έναν πραγματικά σύγχρονο Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των ασφαλισμένων του αλλά και στις προκλήσεις της εποχής μας
  • Για καλύτερες συνθήκες εργασίας, ανάλογες με αυτές Ευρωπαϊκής χώρας''
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram