Εργατικό στη Μυτιλήνη: 44χρονος εργάτης σκοτώθηκε πέφτοντας από στέγη οικοδομής
Ένα νέο εργατικό δυστύχημα συγκλονίζει τη Μυτιλήνη, καθώς ένας 44χρονος εργάτης αλβανικής καταγωγής έχασε τη ζωή του το Σάββατο (15/11), όταν έπεσε από στέγη οικοδομής κατά τη διάρκεια εργασιών.
Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος, βυθίζοντας στη θλίψη την τοπική κοινωνία που γνώριζε καλά τον άτυχο άνδρα.
Ο 44χρονος, γνωστός στη Μυτιλήνη με το όνομα «Μάριος», εργαζόταν επί σειρά ετών τόσο στην εστίαση όσο και σε οικοδομικές εργασίες.
Πέρυσι είχε γίνει ευρύτερα γνωστός, όταν τον Σεπτέμβριο του 2023 έσωσε μια 71χρονη γυναίκα από πνιγμό στο λιμάνι της Μυτιλήνης, βουτώντας στα νερά χωρίς δεύτερη σκέψη.
Η πράξη του τότε είχε συγκινήσει τους κατοίκους του νησιού, που σήμερα αποχαιρετούν έναν άνθρωπο γενναίο και εργατικό.
Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ανακοίνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για σήμερα, Κυριακή 16 Νοεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στην πλατεία Σαπφούς.
Το Εργατικό Κέντρο ζητά άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, αυστηρούς ελέγχους στους χώρους εργασίας και δράσεις που θα αποτρέψουν νέα εργατικά δυστυχήματα στο μέλλον.
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να χάνει τη ζωή του για το μεροκάματο», τονίζοντας πως τα εργατικά ατυχήματα «δεν είναι απλώς αριθμοί, αλλά ανθρώπινες ζωές που χάνονται άδικα».
- 4 λεπτά πριν Απεργία σήμερα (24/6) σε Τουρισμό και Οικοδομή: Τι διεκδικούν χιλιάδες εργαζόμενοι – Συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα
- 9 λεπτά πριν ΑΑΔΕ: Τι αλλάζει στα τιμολόγια καυσίμων από το 2027
- 14 λεπτά πριν ΔΥΠΑ: 22 δωρεάν online σεμινάρια τον Ιούλιο για δουλειά, βιογραφικό και συνέντευξη

















