Έρχονται νέες προσλήψεις μόνιμων και εποχικών

Δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών (VIDEO)

Την δέσμευση της κυβέρνησης για σχεδιασμό τακτικών και εκτάκτων προσλήψεων εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στο Δημόσιο καθώς «δεν υπάρχει λόγος».

Ο υπουργός Εσωτερικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέες προσλήψεις πέραν αυτών που έχουν ξεκινήσει στην ειδική αγωγή, το χώρο της υγείας και την ΕΛ.ΑΣ καθώς είπε «θα δούμε τις ανάγκες και θα αξιολογήσουμε τις δημοσιονομικές δυνατότητες».

Ειδικά για την πρόσληψη των ειδικών φρουρών ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «πιστεύω ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης το έχει οργανώσει ώστε να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου».

Επανερχόμενος στο θέμα των συμβασιούχων υπενθύμισε ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση 3 μήνες πριν τις εκλογές σταμάτησε να ενημερώνει για την πρόσληψη συμβασιούχων» και ότι «δεν θα συνεχιστεί το ίδιο φυσικά» ενώ τόνισε ότι «θα τηρηθεί η νομιμότητα για τους συμβασιούχους, οι συμβάσεις τους θα ολοκληρωθούν κανονικά».

Εξήγγειλε, δε, ότι ως πολιτική δέσμευση ότι «εκτός από τον προγραμματισμό για πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων σε βάθος τετραετίας, θα κάνουμε προγραμματισμό και για την πρόσληψη των εκτάκτων».

  • Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του υπουργού Εσωτερικών στον ΣΚΑΙ, πατώντας ΕΔΩ.
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram