Έρχονται 45.000 προσλήψεις μέσω 2 προγραμμάτων

Τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ

Για τις δράσεις στήριξης, την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των μακροχρόνια ανέργων, τα νέα προγράμματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας καθώς και τις βελτιώσεις των υφιστάμενων συζήτησε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον διοικητή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συζήτησης προσέθεσε: «Εκτιμώ ιδιαίτερα το γεγονός ότι προπληρώθηκαν πολύ νωρίτερα, στις 31 Μαρτίου, επιδόματα που θα πληρώνονταν κανονικά ως τις 3 Μαΐου. Νομίζω, ότι είναι πάρα πολύ σημαντική η δίμηνη παράταση του επιδόματος ανεργίας, η οποία αφορά 200.000 ανέργους. Και βέβαια, νομίζω, ότι είναι πολύ σημαντική η έκτακτη ενίσχυση την οποία δίνουμε, ύψους 400 ευρώ, σε όλους τους μακροχρόνια ανέργους οι οποίοι είναι άνεργοι από 12 έως 24 μήνες».

Σημειώστε ότι τον Μάιο θα ξεκινήσουν προσλήψεις για 45.000 θέσεις εργασίας μέσω 2 προγραμμάτων:

  • Κοινωφελές Πρόγραμμα 36.500 θέσεων για ανέργους διάρκειας 8 μηνών σε Δήμους και Περιφέρειες, με 100% επιδότηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους (βασικός μισθός) και πριμοδότηση για τους μακροχρόνια ανέργους και ανέργους μεγαλύτερης ηλικίας.
  • Πρόγραμμα 8.500 θέσεων για μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 55-67 ετών διάρκειας 12+12 μηνών σε Δήμους, Περιφέρειες και ΝΠΔΔ , με 75% επιδότηση μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, έως τα 750Euro μηνιαίως.
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram