Έρχονται 3.300 προσλήψεις εκπαιδευτικών αποκλειστικά για το ολοήμερο σχολείο

Στόχος να καλύπτονται οι έκτακτες ανάγκες με διορισμένους καθηγητές

Με περισσότερες από 3.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών θα καλυφθούν οι ανάγκες για τη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου, το οποίο θα λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο.

Την παραπάνω αποκάλυψη έκανε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σήμερα σε ενημερωτική εκπομπή, αναφορικά με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών που θα προκηρυχθούν, σε σύνολο 8.500 νέων θέσεων εργασίας στην Εκπαίδευση.

«Στόχος είναι να καλύπτονται οι έκτακτες ανάγκες με διορισμένους, και όχι αναπληρωτές καθηγητές», πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας.

Η ίδια, μιλώντας στον ΑΝΤ1, όσον αφορά στους διορισμούς εκπαιδευτικών, είπε ότι μετά από δώδεκα χρόνια, «η κυβέρνηση έχει κάνει 16.000 διορισμούς μέσα σε δύο χρόνια τώρα κάνουμε ακόμα 8.586 ακόμα» και απαντώντας στο αν θα ανοίξουν τα σχολεία χωρίς κενά, είπε πως «Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία με τις καλύτερες συνθήκες για τα σχολεία και πλέον αλλάζει η ισορροπία στις μετατάξεις».

Σχετικά με το ολοήμερο σχολείο, εξήγησε ότι, τελείωνε στις 16:00 και στα μισά σχολεία της χώρας από φέτος θα τελειώνει στις 17:30 με ανανεωμένο πρόγραμμα, εικαστικά, ενισχυτική διδασκαλία. «Προσπαθούμε να φέρουμε πιο κοντά το σχολείο στους εργαζόμενους γονείς», είπε.

Αναγνωρίζοντας ότι, «οι εκπαιδευτικοί κατέβαλλαν τεράστιες προσπάθειες, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας», είπε πως «μας νοιάζει το παιδί να έχει ποιοτικό χρόνο, ώστε το απόγευμα που θα γυρνά σπίτι να έχει τελειώσει το διάβασμα».

Και απάντησε σχετικά με το αν θα υπάρχουν καθηγητές για το ολοήμερο σχολείο, πως «έχουμε 3.300 προσλήψεις μόνο για το ολοήμερο, το οποίο θα έχει εικαστικά, ζωγραφική, μουσική και άλλα.  «Με αυτό το νομοσχέδιο η κυβέρνηση υλοποιεί όλα για όσα δεσμεύτηκε προεκλογικά», συμπλήρωσε.

Για το ζήτημα των βάσεων, είπε πως: «Γίνεται προσπάθεια να βγουν νωρίτερα από ό,τι συνήθως».

Ερωτηθείσα για το πότε θα ξεκινήσει η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, εξήγησε ότι, έπρεπε να βγει προεδρικό διάταγμα, το οποίο βγήκε, αφού κρίθηκε συνταγματικός ο νόμος από τα ΑΕΙ και εξήγησε για τους ένστολους στα ΑΕΙ πως, «οι ομάδες αυτές θα δρουν κυρίως αποτρεπτικά. Έχουν λάβει ειδικοί εκπαίδευση και η μεγάλη πλειονότητά τους είναι απόφοιτοι ΑΕΙ. Δεν είναι οριζόντιο μέτρο, δεν θα είναι για όλα τα πανεπιστήμια, αλλά για 4-5 πανεπιστήμια, όπου υπάρχουν προβλήματα».

«Το νομοσχέδιο έχει 360 άρθρα και η συζήτηση γίνεται για 8-9», είπε η Υπουργός Παιδείας για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και αναφέρθηκε ενδεικτικά σε άρθρα που αφορούν τα διπλά πτυχία και την αποζημίωση για την πρακτική των φοιτητών.

«Η μόνη συζήτηση γίνεται για το πώς θα αναδεικνύεται ο Πρύτανης. Η βασικότερη αλλαγή είναι ότι, δεν θα εκλέγεται ο Πρύτανης από τους καθηγητές», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι πρόκειται για πρακτική που ακολουθείται σε όλη την Ευρώπη.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram