"Έρχονται" 12.500 προσλήψεις στο Δημόσιο

Δηλώσεις του υπ. Εσωτερικών
Δηλώσεις του υπ. Εσωτερικών

Για τις αλλαγές αλλά και για τις προσλήψεις που πρόκειται να γίνουν στο Δημόσιο, μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος στον τηλεοπτικό σταθμό του Ant1.

Ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε ότι «χρειάζεται εκσυγχρονισμός του από 25ετίας θεσπισμένου «νόμου Πεπονή», ώστε να καταλαμβάνεται αξιοκρατικά κάθε θέση, από τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο κι αυτό να γίνεται σύντομα, καθώς σήμερα απαιτούνται 2-3 χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί η πρόσληψη. Θα γίνονται γραπτές πανελλήνιες εξετάσεις κάθε χρόνο (ίσως και δύο φορές τον χρόνο, εάν απαιτηθεί) με βάση τις θέσεις που πρέπει να καλυφθούν, ώστε οι υποψήφιοι να διαγωνίζονται με γραπτή εξέταση για να αποδείξουν τις γνώσεις τους, ενώ θα υπάρξουν, με βάση την κυβερνητική πρόταση, και ψυχομετρικά τεστ για ορισμένες ειδικότητες, όπως πχ. οι φύλακες στις φυλακές».

Σε ότι αφορά μεταπτυχιακούς τίτλους ή διδακτορικές διατριβές θα αναγνωρίζεται και θα μετράει, εφόσον αυτά είναι συναφή με την θέση για την οποία εκδηλώνει ενδιαφέρον ο υποψήφιος.

Παράλληλα, τόνισε πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν 12.500 προσλήψεις, πέραν αυτών που αφορούν τους εκπαιδευτικούς και ότι το νέο σύστημα θα ισχύσει από το 2022, ενώ το 2021 θα είναι έτος αναβάθμισης του ΑΣΕΠ και ψηφιακού εκσυγχρονισμού του.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram