Έρχεται το Ε3: «Κλειδωμένα» έσοδα από myDATA, μικρά περιθώρια για διορθώσεις

Έρχεται το Ε3: «Κλειδωμένα» έσοδα από myDATA, μικρά περιθώρια για διορθώσεις
Προσυμπληρωμένα θα είναι και φέτος τα στοιχεία των φορολογητέων ακαθάριστων εσόδων και των εκπιπτόμενων δαπανών στο έντυπο Ε3

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το workenter.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στην Gooogle

Προσυμπληρωμένα θα είναι και φέτος τα στοιχεία των φορολογητέων ακαθάριστων εσόδων και των εκπιπτόμενων δαπανών στο έντυπο Ε3, το οποίο καλούνται να συνυποβάλουν με τις δηλώσεις εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2025 περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο αυτοαπασχολούμενοι, επιχειρήσεις και αγρότες.

Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε περιορισμένες διορθώσεις: μπορούν να μειώσουν τα προσυμπληρωμένα έσοδα έως 30% και να αυξήσουν αντίστοιχα τις δαπάνες, υπό την προϋπόθεση ότι οι αλλαγές συμφωνούν με τα στοιχεία που έχουν διαβιβαστεί στην πλατφόρμα myDATA. Αντίθετα, είναι ελεύθερη η αύξηση των εσόδων ή η μείωση των δαπανών.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της ΑΑΔΕ, τα ποσά στο έντυπο Ε3 προκύπτουν από τα ηλεκτρονικά βιβλία και τα παραστατικά που έχουν καταχωριστεί στο myDATA. Έσοδα χαμηλότερα από εκείνα που έχουν διαβιβαστεί δεν γίνονται δεκτά, ενώ δαπάνες χωρίς ηλεκτρονικά καταχωρισμένα παραστατικά δεν αναγνωρίζονται φορολογικά. Τυχόν πρόσθετες εκπιπτόμενες δαπάνες πρέπει πριν την οριστικοποίηση της δήλωσης να έχουν καταγραφεί στο σύστημα.

Το έντυπο Ε3 υποβάλλεται υποχρεωτικά μαζί με τα έντυπα Ε1 ή Ν, είτε ηλεκτρονικά είτε χειρόγραφα όπου προβλέπεται. Σε κοινές δηλώσεις συζύγων ή μερών συμφώνου συμβίωσης υποβάλλεται ξεχωριστά για κάθε πρόσωπο όταν υπάρχει επιχειρηματική δραστηριότητα.

Παράλληλα, εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις που αφορούν αποκλειστικά πληροφοριακά στοιχεία και δεν μεταβάλλουν το φορολογικό αποτέλεσμα δεν επιφέρουν κυρώσεις.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Daily Review
Background decoration Background decoration
Διορισμός Τώρα!
01

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα (μηνιαία ή ετήσια) για να μαθαίνεις όλες τις θέσεις ανάλογα με τα προσόντα σου.

02

Μάθε πρώτος τις προκηρύξεις

Μάθε πρώτος ποιες προκηρύξεις θα εκδώσουν ΑΣΕΠ και φορείς. Έλα ένα βήμα πιο κοντά στον διορισμό.

03

Επιλέγεις τη θέση που σε ενδιαφέρει

Αξιοποιείς πλήρως τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ με προκηρύξεις που ταιριάζουν στην ειδικότητα και την περιοχή σου.

04

Κάνεις την αίτηση σωστά και έγκυρα

Μεγιστοποιείς το χρόνο δημιουργίας σωστής αίτησης για προκηρύξεις μονίμων «Κ» και ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Πειραιάς)

Η εταιρεία Kordoni.gr με έδρα τον Πειραιά, με πολυετή δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ναυτιλιακών προϊόντων αναζητά οδηγό για διανομές εντός Αττικής.

Πειραιάς Λήξη: 16-06-2026
Πωλητές

Πωλητές – Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)

Η εταιρία Συμβούλων Upgrade για λογαριασμό πελάτη της, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαγγελματικής αισθητικής και της διανομής premium beauty brands, αναζητά Πωλήτρια.

Θεσσαλονίκη Λήξη: 12-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 210521

Αποστολή δελτίων τύπου: [email protected]

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr