Έρχεται νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το 2023

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Εργασίας
Για τα μέτρα στήριξης που βρίσκονται στο τραπέζι τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που υπάρχει.

Κάθε περιθώριο για παροχή στήριξης στους πολίτες θα εξαντλήσει η κυβέρνηση ενόψει του δύσκολου χειμώνα, όπως ανέφερε σε ενημερωτική εκπομπή ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επιβεβαίωσε πως ισχύει το «ξεπάγωμα» των συντάξεων από την αρχή του νέου έτους, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους, αλλά και η έναρξη των διαδικασιών για τη νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό.

«Φυσικά, ισχύει η δέσμευση μας για «ξεπάγωμα» των συντάξεων μετά από 12 χρόνια από την 1/1/23 που προβλέπεται και από τη νομοθεσία.

Θα έχουμε την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους, που είναι επίσης σημαντικό, και, όπως γίνεται κάθε χρόνο, θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για τον προσδιορισμό της αύξησης του νέου κατώτατου μισθού».

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, καμία χώρα δεν μπορεί να ξεφύγει τελείως από τις συνέπειες μια διεθνούς κρίσης. Αυτό μόνο μάγοι και θαυματοποιοί θα το έκαναν και δεν διεκδικούμε τέτοιο ρόλο», τόνισε ο υπουργός.

Για τα μέτρα στήριξης που βρίσκονται στο τραπέζι τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που υπάρχει: «Δεν θέλουμε να κάνουμε παροχές που είναι αλόγιστες και τις βρούμε μπροστά μας στη συνέχεια.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε όμως να μείνουμε αδιάφοροι απέναντι στο κοινωνικό πρόβλημα», πρόσθεσε ο υπουργός.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram