Έρχεται «εκρηκτικό» Σαββατοκύριακο: Καταιγίδες και χαλάζι χτυπούν τη χώρα!
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα κινηθεί ανατολικά – βορειοανατολικά προκαλώντας επικίνδυνες βροχοπτώσεις και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο.
Αναλυτικά:
- Από το απόγευμα του Σαββάτου ξεκινούν βροχές και καταιγίδες στα βορειοδυτικά.
- Την Κυριακή τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε αρκετές περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.
- Οι καταιγίδες θα είναι τοπικά ισχυρές και επικίνδυνες, κυρίως σε δυτικά, βόρεια και βορειοδυτικά τμήματα.
- Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα.
Παράλληλα, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας επισημαίνει ότι, «Από την Παρασκευή και μετά, τα μελτέμια θα υποχωρήσουν με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει πιο ασταθής κυρίως στη βορειοδυτική Ελλάδα, όπου θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες».
Η κατάσταση αναμένεται να δυσκολέψει την επόμενη εβδομάδα με πιθανό καύσωνα, ωστόσο για το Σαββατοκύριακο η προσοχή στρέφεται στις επικίνδυνες καταιγίδες και τις πλημμυρικές συνθήκες που μπορεί να προκύψουν.
- 1 λεπτό πριν ΑΑΔΕ: Τι αλλάζει στα τιμολόγια καυσίμων από το 2027
- 7 λεπτά πριν ΔΥΠΑ: 22 δωρεάν online σεμινάρια τον Ιούλιο για δουλειά, βιογραφικό και συνέντευξη
- 14 λεπτά πριν Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό: Πέθανε ο Τάκης Γκώνιας


















