"Εντολή" για άμεση καταπολέμηση της γραφειοκρατίας

Ειδήσεις
"Εντολή" για άμεση καταπολέμηση της γραφειοκρατίας
Δηλώσεις στο workenter του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γιώργου Γεωργαντά
Πέτρος Παπαβασιλείου
11/07/2019 | 20:15

Δραστικά μέτρα για την πάταξη της γραφειοκρατίας περιλαμβάνει το... καθηκοντολόγιο του νέου υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Γιώργου Γεωργαντά.

Σε μία σύντομη συνομιλία που είχαμε μαζί του, λόγω του φόρτου εργασίας του, ο επανεκλεγείς βουλευτής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας, αποκάλυψε ότι η σαφής εντολή που έλαβε από τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν:

"Πρέπει να καταπολεμήσουμε τη γραφειοκρατία και να φέρουμε επενδύσεις".  

Ο κ. Γεωργαντάς, ο οποίος γνωρίζει άριστα -εκτός των άλλων- τα της δημόσιας διοίκησης, δήλωσε στο workenter ότι σε άμεσο χρόνο θα υλοποιηθεί ειδικός σχεδιασμός για την ενοποίηση όλων των τμημάτων ψηφιακής πολιτικής των φορέων του Δημοσίου.

Η κίνηση αυτή, όπως εξηγεί ο αρμόδιος για την Απλούστευση των Διαδικασιών υφυπουργός, θα βελτιώσει σημαντικά τις ταχύτητες που απαιτούνται σήμερα για την διεκπεραίωση διαφόρων υποθέσεων.

  • Υψηλότερες ταχύτητες και εύχρηστο πλαίσιο οδηγούν σε περισσότερες επενδύσεις. Εδώ, συναντιέται το υπουργείο του κ. Γεωργαντά με τις επενδύσεις, δεδομένου ότι το χαρτοφυλάκιο αυτό το χειρίζεται κεντρικά άλλο υπουργείο. 

Σε πρώτη φάση, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα "πάρει πάνω του" τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, τα ΚΕΠ, την ΗΔΙΚΑ, το Εθνικό Δίκτυο Ερευνών και Τεχνολογίας και την κωδικοποίηση της νομοθεσίας.       

Επίσκεψη πρωθυπουργού

Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει ο πρωθυπουργός στην πάταξη της γραφειοκρατίας είναι το γεγονός ότι την Παρασκευή, (12/7), στις 5 το απόγευμα, θα επισκεφθεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Την Δευτέρα, (15/7), ο κ. Γεωργαντάς θα δεχθεί το συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και τον πρόεδρο των συμβολαιογράφων Ελλάδας για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας στη μεταβίβαση ακινήτων. 

"Αυτή τη στιγμή απαιτούνται 38 έγγραφα" για τη μεταβίβαση ενός ακινήτου, αναφέρει χαρακτηριστικά στο workenter o υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.