Επιστροφή πινακίδων: Ποιοι οδηγοί τις παίρνουν πίσω πριν το Πάσχα

Ανάσα για χιλιάδες οδηγούς φέρνει η απόφαση για επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης στη Θεσσαλονίκη, λίγες ημέρες πριν την κορύφωση των πασχαλινών μετακινήσεων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ενεργοποιούν τη σχετική διαδικασία, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να ανακτήσουν τα στοιχεία των οχημάτων τους και να οργανώσουν πιο άνετα τα ταξίδια τους.
Πότε γίνεται η επιστροφή
Η διαδικασία ξεκινά σήμερα, Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου, και ολοκληρώνεται τη Μεγάλη Πέμπτη, 9 Απριλίου. Οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετούνται καθημερινά από τις 08:00 έως τις 20:00.
Ποιοι μπορούν να παραλάβουν πινακίδες και άδειες
Οι οδηγοί των οποίων έχουν αφαιρεθεί πινακίδες, άδειες κυκλοφορίας ή διπλώματα από τη Δημοτική Αστυνομία μπορούν να τα παραλάβουν, εφόσον πρώτα εξοφλήσουν το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο. Έτσι, η διαδικασία προχωρά άμεσα και χωρίς επιπλέον εμπόδια.
Ποιες περιπτώσεις εξαιρούνται
Ωστόσο, υπάρχουν σαφείς εξαιρέσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
- Παραβάσεις που αφορούν στάθμευση σε ράμπες ΑμεΑ ή σε θέσεις αποκλειστικά για άτομα με αναπηρία (πινακίδες Ρ-71 και Ρ-72). Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι κυρώσεις παραμένουν σε ισχύ.
- Υποθέσεις που σχετίζονται με αποφάσεις δικαστικών αρχών, καθώς δεν εντάσσονται στη συγκεκριμένη ρύθμιση.
- 40 λεπτά πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου
- 1 ώρα πριν Το σχέδιο των Χιλιανών διαρρηκτών: Πώς «χτυπούν» πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα
- 2 ώρες πριν Ποια ψηφία να αποφεύγεις στη λοταρία – Τι λέει ειδικός στα τυχερά παιχνίδια















