Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Τα βήματα για την αίτηση

Όλες οι λεπτομέρειες
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αίτησης για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αίτησης για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα  «myBusinessSupport»  (https://www.aade.gr/mybusinesssupport) της ΑΑΔΕ αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση της ενίσχυσης.

Υπενθυμίζεται ότι στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, όπως και στον προηγούμενο κύκλο, το 50% της ενίσχυσης είναι μη επιστρεπτέο.

Προϋπόθεση είναι η διατήρηση του ίδιου επιπέδου απασχόλησης έως και 30 Ιουνίου 2021.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τον 5ο κύκλο μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον έως την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021.

Τα βήματα για την αίτηση

Οι δικαιούχοι θα πρέπει:

  • να επισκεφτούν την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (https://www.aade.gr/mybusinesssupport)
  • να επιλέξουν το «Επιστρεπτέα Προκαταβολή (5) Εκδήλωση Ενδιαφέροντος» και μετά να εισέλθουν στην εφαρμογή
  • στη συνέχεια να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η υποβολή στοιχείων στην εφαρμογή «Τα έσοδά μου» της πλατφόρμας «MyBusinessSupport» για τους μήνες Ιανουάριο έως και Δεκέμβριο 2020.

Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να ανακαλέσουν την αίτηση τους τότε θα πρέπει να αποεπιλέξουν το τετραγωνίδιο «Εκδηλώνω ενδιαφέρον για τη λήψη ενίσχυσης με τη μορφή Επιστρεπτέας Προκαταβολής» και να επιλέξουν «Υποβολή αίτησης».

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων, θα εκδοθεί νέα απόφαση, που θα καθορίζει τις προϋποθέσεις χορήγησης των φθηνών κρατικών δανείων και θα ανοίγει το δρόμο των πληρωμών στους δικαιούχους.

Διαβάστε επίσης:

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram