Επίσημη ενημέρωση: Πότε τα αποτελέσματα για 1Κ/2026, 3Κ/2026, 1ΓΕ/2026, 2ΓΕ/2026, 3ΓΒ/2025
Συγκεκριμένα στοιχεία για το χρόνο έκδοσης των αποτελεσμάτων μεγάλων προκηρύξεων έδωσε το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) μέσω του ενημερωτικού δελτίου του.
Αναλυτικά:
- 1Κ/2026 – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ (ΠΕ, ΥΕ) Αφορά 510 θέσεις κατηγοριών ΠΕ και ΥΕ σε φορείς του Υπουργείου Υγείας. Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της ΥΕ στις 16 Ιουλίου 2026. Υποβολή ενστάσεων: 17 Ιουλίου 2026 έως 27 Ιουλίου 2026. Έκδοση προσωρινών αποτελεσμάτων της ΠΕ έως 10 Αυγούστου 2026.
- 3Κ/2026 – ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΠΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ) Αφορά 43 θέσεις του κλάδου ΠΕ Ηλεκτρονικών στην Υ.Π.Α. Έκδοση προσωρινών αποτελεσμάτων έως 24 Ιουλίου 2026.
- 1ΓΕ/2026 & 2ΓΕ/2026 – ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Έκδοση προσωρινών αποτελεσμάτων εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Αυγούστου.
- 3ΓΒ/2025 (Β΄ ΣΤΑΔΙΟ) – ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΕΕΠ) Αφορά 43 θέσεις κατηγορίας ΠΕ, Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού και Ειδικού Επιστημονικού και Τεχνικού Προσωπικού με σχέση ΙΔΑΧ σε φορείς του Δημοσίου (Β΄ Σταδίου) από επιτυχόντες του 1 Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού (2Γ/2022). ου Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Αυγούστου.
Επίσημη ενημέρωση: Βγαίνουν οι πίνακες για Υγεία, ΥΠΑ και εκπαιδευτικούς

Επίσημη ενημέρωση: Το μήνυμα του προέδρου του ΑΣΕΠ για το έργο της Ανεξάρτητης Αρχής
Το πρώτο εξάμηνο του 2026 υπήρξε ιδιαίτερα παραγωγικό για το ΑΣΕΠ. Αυτό αποτυπώνεται ανάγλυφα στα ενδεικτικά στοιχεία που παρουσιάζονται στο παρόν τεύχος. Αξίζει να θυμόμαστε ότι το έργο του ΑΣΕΠ δεν περιορίζεται στις προκηρύξεις που εκδίδει το ίδιο και για τις οποίες έχει την πλήρη ευθύνη.
Παράλληλα, συνδράμει με την τεχνογνωσία και την πολυετή εμπειρία του σε πλήθος διαδικασιών στελέχωσης φορέων του δημοσίου, ακόμη και όταν ο ρόλος του είναι διαφορετικός από εκείνον που προβλέπεται στις κλασικές διαδικασίες του ν. 4765/2021.
Ιδιαίτερης σημασίας είναι επίσης η διαδικασία κατάταξης των δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών της Γενικής Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής, καθώς και η εξέταση των χιλιάδων ενστάσεων. Ήδη ολοκληρώθηκε η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων κατάταξης των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής, ενώ τον Αύγουστο αναμένονται τα προσωρινά αποτελέσματα για περίπου 130.000 εκπαιδευτικούς της Γενικής Εκπαίδευσης.
Παράλληλα, συνεχίζεται η συμμετοχή μελών του ΑΣΕΠ στις διαδικασίες επιλογής Διευθυντών και Γενικών Διευθυντών στο δημόσιο. Από τα τέλη του 2025 έως σήμερα, οι διαδικασίες αυτές εξελίσσονται με αισθητά ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με το παρελθόν. Ο απολογισμός του έργου του ΑΣΕΠ, ωστόσο, δεν εξαντλείται στους αριθμούς. Εξίσου σημαντική είναι η ποιοτική διάσταση των διαδικασιών επιλογής προσωπικού.

Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Αθανάσιος Παπαϊωάννου.
Η ανάπτυξη νέων εργαλείων και η συνεχής βελτίωση των υφιστάμενων μεθόδων αξιολόγησης των υποψηφίων αποτελούν σταθερή μας προτεραιότητα. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τόσο η κοινωνία όσο και η δημόσια διοίκηση έχουν ανάγκη την ταχύτερη ολοκλήρωση των διαδικασιών. Με αυτή τη σκέψη θα ήθελα να κλείσω το σύντομο σημείωμά μου με μια απάντηση που έδωσα πρόσφατα σε ερώτηση Βρετανίδας δημοσιογράφου σε συνέδριο του Economist στη Θεσσαλονίκη:
«Ξέρετε, πριν από το ΑΣΕΠ οι προσλήψεις ήταν πολύ γρήγορες. Η προκήρυξη εκδιδόταν την Παρασκευή, ο διαγωνισμός γινόταν το Σαββατοκύριακο, τα αποτελέσματα ανακοινώνονταν τη Δευτέρα και μέσα στην εβδομάδα ολοκληρώνονταν οι προσλήψεις, για να προλάβουμε και τις εκλογές! Η αξιοπιστία στις διαδικασίες προσλήψεων ήρθε με το ΑΣΕΠ. Πάνω σε αυτό το πολύτιμο κεκτημένο εργαζόμαστε σήμερα για ακόμη ταχύτερες διαδικασίες. Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας, αλλά έχουμε ήδη διανύσει πολύ μεγαλύτερο.»

- 4 λεπτά πριν Μάτι: Οκτώ χρόνια από τη φονική πυρκαγιά – Εκδηλώσεις μνήμης για τα 104 θύματα
- 16 λεπτά πριν Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Μπλόκο» στα F-35 για την Τουρκία
- 35 λεπτά πριν Επιβάτης της Ryanair περιγράφει τον εφιάλτη στον αέρα: «Με κρατούσαν για να μη βγω από το παράθυρο»










