Επίδομα θέρμανσης: Μέσα στην εβδομάδα η ΚΥΑ, πότε αρχίζουν οι αιτήσεις

Με νέα κριτήρια η πληρωμή στους δικαιούχους
Προχωρά μέσα στην εβδομάδα η έκδοση της ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης ενώ στόχος είναι η πλατφόρμα myΘέρμανση να ανοίξει πριν τις 15 Νοεμβρίου

Προχωρά μέσα στην εβδομάδα η έκδοση της ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης ενώ στόχος είναι η πλατφόρμα myΘέρμανση να ανοίξει πριν τις 15 Νοεμβρίου.

Πρόβλεψη για πληθωρισμό εφέτος που θα τείνει στο 10% θα περιλαμβάνει ο νέος προϋπολογισμός, ενώ και το επόμενο έτος θα παραμείνει υψηλός, αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και σχολιάζοντας την εκτίμηση της Eurostat για τον εναρμονισμένο πληθωρισμό στην Ελλάδα τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η επιβράδυνση στον ρυθμό ανόδου του πληθωρισμού «δεν είναι στοιχείο πανηγυρισμού» και επανέλαβε ότι απαιτούνται μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε εκ νέου ότι τη συγκεκριμένη περίοδο υλοποιούνται τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ και απέκλεισε να υπάρξει Fuel Pass - 3.

Ωστόσο, δήλωσε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέα μέτρα το επόμενο έτος ανάλογα με τις εξελίξεις.

Επανέλαβε δε, ότι εκτός απροόπτου θα εκδοθεί μέσα στην εβδομάδα η ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης, με την πλατφόρμα να ανοίγει εντός του Νοεμβρίου. Και υπενθύμισε ότι συνεχίζεται για ένα ακόμη εξάμηνο ο μειωμένος ΦΠΑ σε εστίαση, μεταφορές, κινηματογράφους, σχολές χορού κ.ά.

Με νέα κριτήρια η πληρωμή στους δικαιούχους

Με τη διαδικασία της προκαταβολής, θα εισπράξουν το επίδομα στις 10 Δεκεμβρίου όσοι ήταν και πέρυσι δικαιούχοι του επιδόματος αρκεί να κάνουν εγκαίρως την σχετική αίτηση.

Λόγω της αύξησης του ποσού κατά τουλάχιστον 15% σε σχέση με πέρυσι αλλά και την διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων για τους περυσινούς δικαιούχους -θα υπάρχει διαφοροποίηση εισοδηματικών κριτηρίων ανάλογα με το αν κάποιος είναι παλαιός δικαιούχος ή όχι- το ενδιαφέρον φέτος αναμένεται πολύ μεγάλο, πόσο μάλλον όταν η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κινείται φέτος στα 1,35 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Μήνας πληρωμών στο myCAR - Έρχονται «τσουχτερά» πρόστιμα

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram