Επίδομα θέρμανσης: Αναρτήθηκαν τα πόσα της προκαταβολής- Που μπορείτε να τα δείτε

Αναρτήθηκαν τα ποσά της προκαταβολής για το Επίδομα Θέρμανσης 2025–2026 στην ηλεκτρονική εφαρμογή myΘέρμανση της ΑΑΔΕ.
Οι δικαιούχοι μπορούν να συνδεθούν στην πλατφόρμα myΘέρμανση με τους κωδικούς TaxisNet και, μέσα από την υποβληθείσα αίτησή τους, να επιλέξουν την ένδειξη «Προβολή Προκαταβολών», ώστε να δουν το ποσό που θα καταβληθεί ως προκαταβολή έως την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2025.
Ποσά επιδόματος
Το επίδομα που αντιστοιχεί σε κάθε δικαιούχο:
- δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 100 ευρώ ούτε μεγαλύτερο από 800 ευρώ,
- μπορεί να φτάσει έως 1.200 ευρώ σε περιοχές με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες.
Επισημαίνεται ότι:
- επιδοτείται μόνο ένα είδος καυσίμου ανά δικαιούχο,
- οι αγορές πρέπει να είναι τουλάχιστον διπλάσιας αξίας από το επιδοτούμενο ποσό.
Περίοδοι αγορών καυσίμων
- Για καύσιμα θέρμανσης και θερμική ενέργεια: 1 Οκτωβρίου 2025 – 31 Μαρτίου 2026
- Για πετρέλαιο θέρμανσης: από 15 Οκτωβρίου 2025, με τιμή αναφοράς 1,14 €/λίτρο
- Για καυσόξυλα και βιομάζα (πέλετ): 1 Ιουνίου 2025 – 31 Μαρτίου 2026
Όσοι υπέβαλαν αίτηση έως τις 5 Δεκεμβρίου 2025, λαμβάνουν ως προκαταβολή το 60% του ποσού που τους είχε καταβληθεί την προηγούμενη χειμερινή περίοδο 2024–2025.
Πληρωμές επιδόματος
Η καταβολή του επιδόματος γίνεται σε τρεις δόσεις, μέσω τραπεζικών ή άλλων πιστωτικών ιδρυμάτων, ως εξής:
- Έως 23 Δεκεμβρίου 2025: προκαταβολή και αγορές που τιμολογήθηκαν έως 30 Νοεμβρίου 2025
- Έως 29 Μαΐου 2026: για αγορές που τιμολογήθηκαν έως 15 Απριλίου 2026 (με καταχώριση στοιχείων έως 30 Απριλίου 2026)
- Έως 31 Ιουλίου 2026: ειδικά για φυσικό αέριο και τηλεθέρμανση
Φορολογική μεταχείριση
Το επίδομα θέρμανσης είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο, δεν υπόκειται σε κρατήσεις και δεν συμψηφίζεται με οφειλές προς το Δημόσιο.
Οι αναλυτικές προϋποθέσεις, οι έλεγχοι, καθώς και η διαδικασία ενστάσεων και καταλογισμού αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών περιγράφονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 5802/31.10.2025).
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Εξυπηρέτηση Φορολογουμένων my1521 της ΑΑΔΕ, τηλεφωνικά ή ψηφιακά, όλο το 24ωρο.
- 10 λεπτά πριν Γιατί η Heineken αποζημιώνει τη Βεργίνα
- 12 λεπτά πριν Φωτιά στην Αττική: Τρία μέτωπα σήμερα στο λεκανοπέδιο
- 13 λεπτά πριν ΑΣΕΠ 8ΓΔ/2026: Βγήκαν τα αποτελέσματα για θέσεις στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Από αύριο (5/6) οι ενστάσεις


















