Επίδομα παιδιού: Κλείνει σήμερα η πλατφόρμα

Τελευταία ευκαιρία έως τις 18.00 το απόγευμα

Επίδομα παιδιού: Κλείνει από σήμερα και μέχρι την Πέμπτη 30 Μαρτίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για την υποβολή αίτησης Α21.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους έως τις 18.00 πριν κλείσει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα προκειμένου να γίνει η επεξεργασία των αιτήσεων και η εκκαθάριση της πληρωμής του πρώτου διμήνου έτους 2023.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού, μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ ή μέσω του διαδικτυακού τόπου ΟΠΕΚΑ με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο Taxisnet.

Η καταβολή της πρώτης δόσης του επιδόματος έχει προγραμματιστεί για την τελευταία εργάσιμη ημέρα του τρέχοντος μήνα και συγκεκριμένα για την Παρασκευή 31 Μαρτίου.

Ωστόσο όπως συνηθίζεται τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα για τους δικαιούχους από τα ΑΤΜ των τραπεζών από το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαρτίου.

Επίδομα παιδιού: Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα

Το επίδομα παιδιού χορηγείται, κατόπιν αίτησης, στις κατηγορίες προσώπων που αναφέρονται στην ερώτηση 34, εφόσον διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελληνική Επικράτεια και τα εξαρτώμενα τέκνα τους βρίσκονται στην Ελλάδα.

Υποβολή αίτησης 

H αίτηση Α21 υποβάλλεται μια φορά ετησίως από τον Μάρτιο κάθε έτους έως και 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους, μέσω της πλατφόρμας Α21 από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ ή της ΗΔΙΚΑ ΑΕ με χρήση των κωδικών taxisnet. Ο δικαιούχος, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής του ή λανθασμένης καταχώρησης οποιουδήποτε άλλου στοιχείου της, οφείλει εντός ενός μήνα να προβαίνει σε τροποποίηση της αίτησης και μόνο στα πεδία που υπάρχουν μεταβολές.

Προϋπόθεση η φοίτηση των ανηλίκων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση 

Τα ανήλικα τέκνα ηλικίας από 4 έως 16 ετών του αιτούντος Επίδομα παιδιού θα πρέπει:

  • Να έχουν εγγραφεί στην υποχρεωτική εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2022-2023
  • Να ολοκληρώσουν επαρκώς τη φοίτησή τους στις 30-6-2023 για το εν λόγο σχολικό έτος, δηλαδή να μην αναγκαστούν να επαναλάβουν την τάξη τους λόγω μεγάλου αριθμού αδικαιολόγητων απουσιών

Για την έγκριση αίτησης μέχρι 30-6-2023 θα πρέπει μεταξύ των άλλων να συντρέχει η πρώτη προϋπόθεση και από 1-7-2023 έως 31-12-2023 θα πρέπει να συντρέχουν και οι δυο παραπάνω προϋποθέσεις.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram