Επίδομα παιδιού: Αλαλούμ με 4.000 αιτήσεις - Η λύση του ΟΠΕΚΑ για τις πληρωμές

Πιστώνεται η πρώτη δόση
Οι δικαιούχοι που επηρεάστηκαν θα έχουν προσωποποιημένη πληροφόρηση στις αρχές Απριλίου

Πρόβλημα με την απόρριψη περίπου 4.000 δικαιούχων του επιδόματος παιδιού Α21 παραδέχτηκε με ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΑ λόγω φορολογικών εκκρεμοτήτων.

Όπως ενημερώνει ο ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού Α21, κατά την τακτική εκκαθάριση του επιδόματος παιδιού του μηνός Μαρτίου και ειδικότερα, στο πλαίσιο της εκκαθάρισης της πληρωμής των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου, προέκυψαν απορρίψεις αιτήσεων σε ορισμένους δικαιούχους, λόγω εκκρεμοτήτων φορολογικής φύσης των προηγούμενων ετών, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Διευκρινίζεται ότι το χρέος που εμφανίζεται ειδικά για τις περιπτώσεις αυτές δεν είναι οριστικό. Θα ακολουθήσει νέα επεξεργασία και γι’ αυτό το λόγο οι πολίτες που επηρεάζονται καλούνται να μην προχωρήσουν στην όποια καταβολή οποιουδήποτε ποσού. Ο ΟΠΕΚΑ σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευθέτηση του θέματος αυτού. Οι ως άνω δικαιούχοι μπορούν να έχουν προσωποποιημένη πληροφόρηση στις αρχές Απριλίου μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του επιδόματος παιδιού, σημειώνει με ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.

Επίδομα παιδιού Α21: Πληρωμή του ΟΠΕΚΑ σε 534.715 δικαιούχους της πρώτης δόσης

Υπενθυμίζεται ότι η πληρωμή της πρώτης δόσης σε 534.715 δικαιούχους του επιδόματος παιδιού Α21 θα πραγματοποιηθεί την την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα. Οι πιστώσεις, όπως παγίως συμβαίνει, θα ξεκινήσουν να μπαίνουν στα ΑΤΜ των δικαιούχων από το απόγευμα της Πέμπτης.

Σημειώνεται ότι για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.

Οι δικαιούχοι μπορούν υποβάλουν την αίτηση μέσω της ιστοσελίδας idika.gr ή opeka.gr με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο TAXISnet.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram