Επίδομα €250 ευρώ - Αιτήσεις έως και σήμερα (2/12)

Ποιους αφορά
Υποβολή των αιτήσεων έως σήμερα 2 Δεκεμβρίου 2022

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την την λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για το επίδομα των 250 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν πλέον ελάχιστο χρόνο στη διάθεση τους για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους προκειμένου να γίνουν δικαιούχοι του εφάπαξ αυτού βοηθήματος.

Η δράση αφορά τους πρωτοετείς προπτυχιακούς φοιτητές που είναι μέλη οικογενειών της Στερεάς Ελλάδας με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, καθώς και σε απροστάτευτα τέκνα.

Στόχος του προγράμματος

  • Στην στήριξη των προπτυχιακών πρωτοετών φοιτητών - φοιτητριών των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, για την ομαλή κοινωνικοοικονομική ένταξή τους στο νέο φοιτητικό περιβάλλον.
  • Στην στήριξη των προπτυχιακών πρωτοετών φοιτητών – φοιτητριών των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, για την κάλυψη αναγκών σίτισης μέσω της προμήθειας ειδών διατροφής ή/και υπηρεσιών εστίασης.
  • Στη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης των μελών των οικογενειών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας.

Σε ποιους απευθύνεται

Προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές – φοιτήτριες του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, μέλη οικογενειών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας καθώς και σε απροστάτευτα τέκνα ως αυτά ορίζονται στη σχετική πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Το κατώφλι φτώχειας, όπως αυτό προσδιορίστηκε από την ΕΛΣΤΑΤ για το έτος 2021, ορίζεται σε 5.251€ ετησίως, για μονοπρόσωπα νοικοκυριά προσαυξανόμενο κατά:

  • 50% για τον σύζυγο και κάθε παιδί από 14 έως και 24 ετών.
  • 30% για κάθε παιδί κάτω των 14 ετών.

Να σημειωθεί ότι ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του ίδιου του φοιτητή των γονέων του και των ανήλικων αδελφών του από κάθε πηγή. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση του έγγαμου φοιτητή.

Η χρηματοδότηση της δράσης, με το όνομα «σπουδά…ΖΩ!», γίνεται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας και αποτελεί τμήμα ευρύτερων δράσεων που αφορούν την πολιτική κοινωνικής συνοχής και χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν ΕΔΩ

Υποβολή των αιτήσεων έως 2 Δεκεμβρίου 2022.

 

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram