Επίδομα ανεργίας: Μπόνους μόνο σε όσους βρουν δουλειά... 8ωρο!

Απορρίπτονται χιλιάδες άνεργοι που βρίσκουν εργασία μερικής απασχόλησης
Τροπολογία που φέρνει τα πάνω - κάτω στο νέο μοντέλο για το επίδομα εργασίας που καθιέρωσε η ΔΥΠΑ για όσους ανέργους βρουν δουλειά έθεσε προς ψήφιση το υπουργείο Εργασίας στη Βουλή.

Τροπολογία που φέρνει τα πάνω - κάτω στο νέο μοντέλο για το επίδομα ανεργίας που καθιέρωσε η ΔΥΠΑ για όσους ανέργους βρουν δουλειά έθεσε προς ψήφιση το υπουργείο Εργασίας στη Βουλή.

Ειδικότερα, με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με τίτλο «Πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και διαχείριση κινδύνων στον δημόσιο τομέα», προβλέπεται ότι -σε εφαρμογή του νόμου «Δουλειές Ξανά»- οι άνεργοι θα πρέπει να βρίσκουν δουλειά πλήρους απασχόλησης ώστε να είναι σε θέση να λαμβάνουν μαζί με τον μισθό τους και το μισό επίδομα ανεργίας από το κράτος.

Η αλλαγή ουσιαστικά αφορά το σκέλος σχετικής ρύθμισης που προέβλεπε καταβολή σε οποιαδήποτε θέση μισθωτής εργασίας.

Μάλιστα το υπουργείο Εργασίας επικαλείται την ενθάρρυνση των ανέργων να βρίσκουν δουλειά πλήρους απασχόλησης, απορρίπτοντας χιλιάδες ανέργους που είναι σε θέση να βρουν (από επιλογή ή μη) εργασίας μερικής απασχόλησης.

Η επίμαχη τροπολογία:

Εκείνος ο άνεργος ο οποίος αναζητά εργασία και λαμβάνει το επίδομα ανεργίας και προσλαμβάνεται σε θέση μισθωτής εργασίας πριν από τη λήξη της ανώτατης διάρκειας που προβλέπεται για το επίδομα ή την ενίσχυση που λαμβάνει, εξακολουθεί να λαμβάνει τις αντίστοιχες παροχές μειωμένες κατά το ήμισυ μέχρι τη λήξη της αντίστοιχης ανώτατης διάρκειας του επιδόματος ή της ενίσχυσης.

Οι παροχές δεν συνεχίζουν να καταβάλλονται σε περίπτωση επαναπρόσληψης του αναζητούντος εργασία σε εργοδότη, στον οποίο είχε απασχοληθεί τα δύο έτη πριν από την εγγραφή του στο Μητρώο Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram