Επέστρεψαν στα νοσοκομεία οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Σε ποια τμήματα δεν μπορούν να τοποθετηθούν

Επέστρεψαν σήμερα στην εργασία του οι 1.700 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, μετά από 16 μήνες αποχής. Από αυτούς οι 170 είναι γιατροί, οι 800 νοσηλευτές και οι υπόλοιποι διοικητικοί υπάλληλοι.

H επιστροφή τους γίνεται με την διενέργεια δύο rapid test την εβδομάδα, μάσκες υψηλής προστασίας και με εργασία σε τομείς όπου δεν υπάρχουν ευάλωτες ομάδες ασθενών.

Συγκεκριμένα, οι ανεμβολίαστοι γιατροί δεν θα μπορούν να τοποθετηθούν σε Μονάδες εντατικής φροντίδας, μονάδες νεογνών και κλινικές – τμήματα με ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.

Σημειώνεται ότι η επιστροφή αποφασίστηκε μετά από προσφυγή της ΠΟΕΔΗΝ, το Γ/ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που έκρινε παράνομη και αντισυνταγματική την παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων σε δομές υγείας (νοσοκομεία), από τις 14/4 και έως τις 31/12 του 2022. Η απομάκρυνσή τους είχε κρατήσει 16 ολόκληρους μήνες.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram