ΕΟΠΥΥ: Νέο κύκλωμα απάτης-Κακουργηματικές διώξεις για γιατρούς και φαρμακοποιούς

ΕΟΠΥΥ: Νέο κύκλωμα απάτης-Κακουργηματικές διώξεις για γιατρούς και φαρμακοποιούς

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σοβαρές ποινικές διώξεις για σειρά κακουργημάτων και πλημμελημάτων άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος των συλληφθέντων που φέρονται να εμπλέκονται στο νέο κύκλωμα απάτης εις βάρος του ΕΟΠΥΥ.

Δείτε επίσης: Κακουργηματική δίωξη στη ψυχίατρο του δρομοκαΐτειου για διακίνηση ναρκωτικών

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο, το οποίο εξαπατούσε το Δημόσιο μέσω ψευδών συνταγογραφήσεων και πλαστών εγγράφων, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά από τον Οργανισμό.

Οι βασικές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

  • Συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση (διεύθυνση, συγκρότηση, ένταξη)
  • Απάτη κατά ΝΠΔΔ (ΕΟΠΥΥ), κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, με ζημία άνω των 120.000€
  • Ψευδείς βεβαιώσεις και πλαστογραφίες με χρήση κατά ΝΠΔΔ
  • Διακίνηση ναρκωτικών από γιατρούς και φαρμακοποιούς χωρίς ιατρική ένδειξη ή συνταγή
  • Ξέπλυμα χρήματος κατά επάγγελμα
  • Παράνομη οπλοκατοχή και παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Προθεσμία για Απολογία

Οι κατηγορούμενοι, στους οποίους περιλαμβάνονται γιατροί, φαρμακοποιοί και συνεργοί, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα.

Το νέο κύκλωμα, το οποίο φέρεται να λειτουργούσε με επαγγελματική οργάνωση και οικονομικό όφελος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τον έλεγχο του συστήματος υγείας και τις εσωτερικές δικλίδες ασφαλείας.

Μαρία Τριγώνη

Μαρία Τριγώνη

Η Μαρία Τριγώνη σπούδασε Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες Radar.gr, ενώ έχει αρθρογραφήσει σε πολιτιστικά και ταξιδιωτικά sites ExploringGreece.tv, Artviews.gr. Στο workenter.gr ασχολείται με το ελεύθερο ρεπορτάζ, ενώ καλύπτει και τη θεματολογία της κοινωνικής πολιτικής.

Όλα τα άρθρα

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Exit mobile version