ΕΟΠΥΥ: Από σήμερα (1/9) η πιλοτική καταχώρηση εξετάσεων στο Ψηφιακό Αποθετήριο
Ξεκινά σήμερα, 1 Σεπτεμβρίου, η πιλοτική καταχώρηση των αποτελεσμάτων διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων στο Ψηφιακό Αποθετήριο του ΕΟΠΥΥ.
Η πιλοτική περίοδος θα διαρκέσει δύο μήνες, ενώ η σύνδεση της καταχώρησης των αποτελεσμάτων με την αποζημίωση των εξετάσεων μετατίθεται για την 1 Νοεμβρίου.
Η αλλαγή αφορά τους συμβεβλημένους παρόχους του ΕΟΠΥΥ και ειδικότερα τα διαγνωστικά εργαστήρια. Στόχος της μεταβατικής περιόδου είναι να δοκιμαστεί το σύστημα και να αντιμετωπιστούν εγκαίρως πιθανά τεχνικά ή λειτουργικά προβλήματα.
Τι ισχύει από σήμερα
Από σήμερα τα συμβεβλημένα διαγνωστικά εργαστήρια καλούνται να ξεκινήσουν την καταχώρηση των αποτελεσμάτων στο Ψηφιακό Αποθετήριο.
Κατά την οριστικοποίηση κάθε υποβολής, το σύστημα θα πραγματοποιεί αυτοματοποιημένο έλεγχο μέσω διασύνδεσης με το αποθετήριο. Εάν δεν εντοπίσει καταχωρημένο αποτέλεσμα για κάποια εξέταση, θα εμφανίζει σχετική ενημέρωση στον πάροχο.
Ωστόσο, κατά τη δίμηνη πιλοτική περίοδο, η απουσία αποτελέσματος από το Ψηφιακό Αποθετήριο δεν θα εμποδίζει την αποζημίωση της εξέτασης.
Τι αλλάζει από την 1η Νοεμβρίου
Από την 1 Νοεμβρίου η διαδικασία περνά σε υποχρεωτική εφαρμογή ως προς την αποζημίωση των διαγνωστικών εξετάσεων.
Κατά την οριστικοποίηση της υποβολής για τον Νοέμβριο και για τους επόμενους μήνες, το πληροφοριακό σύστημα θα ελέγχει εάν το αποτέλεσμα κάθε εξέτασης έχει αναρτηθεί στο Ψηφιακό Αποθετήριο.
Εφόσον ο πάροχος δεν έχει καταχωρίσει το αποτέλεσμα, ο ΕΟΠΥΥ δεν θα αποζημιώνει τη συγκεκριμένη εξέταση. Ο έλεγχος θα γίνεται ξεχωριστά, σε επίπεδο εξέτασης κάθε παραπεμπτικού.
Γιατί δίνεται δίμηνη παράταση
Ο ΕΟΠΥΥ μεταθέτει την έναρξη της υποχρεωτικής σύνδεσης με την αποζημίωση, ώστε τα διαγνωστικά εργαστήρια να έχουν χρόνο να προσαρμοστούν στη νέα ψηφιακή διαδικασία.
Έτσι, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος λειτουργούν ως περίοδος δοκιμής. Οι πάροχοι μπορούν να εντοπίσουν προβλήματα στη διασύνδεση, να ελέγξουν τις διαδικασίες τους και να προχωρήσουν στις απαραίτητες διορθώσεις πριν τεθεί σε ισχύ η οικονομική συνέπεια.
- 6 λεπτά πριν Κυψέλη: Το παρελθόν του 43χρονου με τις Αρχές – Η παλιά υπόθεση μαστροπείας και η νέα έρευνα
- 10 λεπτά πριν Φυσικό αέριο: Νέες πιέσεις στις τιμές – Τι σημαίνει για τους λογαριασμούς στην Ελλάδα
- 17 λεπτά πριν ΑΣΕΠ: Αυτοί είναι οι 17 διαγωνισμοί που επεξεργάζεται – Δείτε αναλυτικά









