ΕΟΦ: Ανακαλείται βερνίκι νυχιών
Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοίνωσε την ανάκληση της παρτίδας L241015 του καλλυντικού προϊόντος Lady K nails Professional – Βερνίκι νυχιών. Η απόφαση αυτή ελήφθη διότι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων δεν συμφωνούν με το πιστοποιητικό σύνθεσης του προϊόντος, καθώς στα συστατικά δεν αναφέρεται η αιθυλική αλκοόλη.
Η εταιρεία GP PRODUCTS AE, ως υπεύθυνη κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, υποχρεούται να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του και να αποσύρει την εν λόγω παρτίδα από την αγορά. Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για τουλάχιστον πέντε έτη και να είναι διαθέσιμα στον ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.
Οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο βερνίκι νυχιών καλούνται να διακόψουν τη χρήση του και να επικοινωνήσουν με το σημείο αγοράς για περαιτέρω οδηγίες.
- 23 λεπτά πριν Εθνική Ασφαλιστική: Άμεσα μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους ασφαλισμένους
- 46 λεπτά πριν Meteo.gr: Πάνω από 480.000 καμένα στρέμματα στη Δυτική Αττική σε εννέα χρόνια
- 1 ώρα πριν Δυτική Αττική: Ήχησε ξανά το 112 για Λούμπα, Μορφέικα και Άνω Αλεποχώρι








