Ένταση και καπνογόνα στη Βουλή της Αλβανίας – Δείτε βίντεο
Σε κλίμα έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης η συνεδρίαση της αλβανικής Βουλής, με αντικείμενο την εκλογή του νέου Συνηγόρου του Πολίτη. Η διαδικασία συνοδεύτηκε από επεισόδια, καθώς βουλευτές της αντιπολίτευσης επιχείρησαν να εμποδίσουν την ψηφοφορία.
Η ένταση κλιμακώθηκε γρήγορα, οδηγώντας σε σωματικές συγκρούσεις με τη φρουρά του Κοινοβουλίου, ενώ η εικόνα της αίθουσας παρέπεμπε σε σκηνές ακραίας πόλωσης
Σύμφωνα με πληροφορίες από το himara.gr, βουλευτές της αντιπολίτευσης κατέλαβαν τα υπουργικά έδρανα, ανάβοντας καπνογόνα εντός της αίθουσας, σε μια προσπάθεια να ακυρώσουν ή να καθυστερήσουν την εκλογή.
Παρά τις έντονες αντιδράσεις, η συνεδρίαση δεν διακόπηκε και η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε κανονικά.
Ο Endri Shabani εξελέγη τελικά Συνήγορος του Πολίτη με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Ωστόσο, η ένταση δεν εκτονώθηκε με το πέρας της διαδικασίας.
Κατά την αποχώρησή του από την αίθουσα, ο νέος Συνήγορος του Πολίτη έστειλε φιλιά προς τα έδρανα της αντιπολίτευσης, κίνηση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και νέα επεισόδια λεκτικής αντιπαράθεσης.
Με εντολή του Προέδρου της Βουλής, δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης απομακρύνθηκαν από τη συνεδρίαση, προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη.
Παρά το τεταμένο κλίμα, η κυβερνητική πλειοψηφία συνέχισε κανονικά τη διαδικασία, προχωρώντας στην ψήφιση των νομοσχεδίων της ημερήσιας διάταξης.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι Δημοκρατικοί βουλευτές εξαπέλυσαν καταγγελίες από τα έδρανα, κάνοντας λόγο για διαφθορά και θεσμική εκτροπή εκ μέρους της κυβέρνησης.
- 5 λεπτά πριν ΑΣΕΠ: Μόνιμοι διορισμοί για πτυχιούχους ΑΕΙ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
- 6 λεπτά πριν Ποινική δίωξη στη 29χρονη που φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι στον σύντροφό της
- 9 λεπτά πριν Υπουργείο Παιδείας: Συνεντεύξεις για 61 εκπαιδευτικούς στα Ευρωπαϊκά Σχολεία – Οι ημερομηνίες



















