Ένταση έξω από το Εφετείο μετά την απόφαση για τον Ρωμανό

Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν έξω από τη δικαστική αίθουσα, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη για τον Νίκο Ρωμανό, με συγκεντρωμένους να επιχειρούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να πλησιάσουν τον χώρο μπροστά από το Εφετείο.
Επεισόδια με δακρυγόνα και κρότου-λάμψης
Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα ατόμων προσπάθησε να μετακινήσει τα κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί περιμετρικά του χώρου. Οι αστυνομικές δυνάμεις αντέδρασαν άμεσα, κάνοντας χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων, προκειμένου να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους και να αποκαταστήσουν την τάξη.
Λίγη ώρα αργότερα, η κατάσταση εκτονώθηκε και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επικρατεί ηρεμία στο Εφετείο.

Αθώοι Ρωμανός και δύο ακόμη κατηγορούμενοι
Νωρίτερα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας έκρινε ομόφωνα αθώους, λόγω αμφιβολιών, τον Νίκο Ρωμανό και δύο ακόμη κατηγορουμένους για την υπόθεση της έκρηξης στους Αμπελόκηπους.
Αντίθετα, ένοχες κρίθηκαν δύο γυναίκες που βρίσκονταν στο εδώλιο, για αδικήματα που σχετίζονται με την ίδια υπόθεση.
Κατάμεστη αίθουσα και αυστηρά μέτρα ασφαλείας
Η απόφαση ανακοινώθηκε σε μια κατάμεστη αίθουσα, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Μετά την ετυμηγορία, οι τρεις κατηγορούμενοι, που κρατούνταν επί μήνες, αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Η εισαγγελική πρόταση
Οι δικαστές υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, Αλεξάνδρας Πίσχοινα, η οποία είχε εισηγηθεί την απαλλαγή του Νίκου Ρωμανού και των δύο συγκατηγορουμένων του, προτείνοντας παράλληλα την ενοχή των δύο γυναικών.
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε σε πολυκατοικία στους Αμπελόκηπους τον Οκτώβριο του 2024.
- 1 λεπτό πριν Ανεμιστήρες με νερό σε 8 σταθμούς του ΗΣΑΠ, την ώρα που οι επιβάτες «βράζουν» στους συρμούς!
- 21 λεπτά πριν Φωτιά τώρα στην Φιλοθέη Αττικής
- 24 λεπτά πριν Προσλήψεις σε Δήμους: Πήραν υπογραφή 237 νέες θέσεις – Δείτε που
















