Ενεργειακή συμφωνία υπέγραψαν Μητσοτάκης – Ζελένσκι
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφτασε στην Αθήνα. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας αρχικά συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογό του Κωνσταντίνο Τασούλα, στις 13:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ακολούθως, τον Πρόεδρο της Ουκρανίας υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι δύο ηγέτες υπέγραψαν την ενεργειακή συμφωνία για την πώληση αμερικανικού φυσικού αερίου LNG στην Ουκρανία και υπήρξε διευρυμένη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών.
Η επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ολοκληρώθηκε με τις κοινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ουκρανού Προέδρου με τους δύο ηγέτες να υπογραμμίζουν πως η ενεργοποίηση του «κάθετου διαδρόμου» για τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ουκρανία θα είναι άμεση.
Η ολιγόωρη επίσκεψή του στην Αθήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί με συνάντησή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Κακλαμάνη.
Δείτε τις κοινές δηλώσεις
- 2 λεπτά πριν ΔΥΠΑ: 22 δωρεάν online σεμινάρια τον Ιούλιο για δουλειά, βιογραφικό και συνέντευξη
- 9 λεπτά πριν Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό: Πέθανε ο Τάκης Γκώνιας
- 13 λεπτά πριν Υπουργείο Παιδείας: Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας σε ΚΕΔΑΣΥ για τρία έτη

















