Ένα βήμα μπροστά η Καρυστιανού, ένα βήμα πίσω ο Σαμαράς

Ένα βήμα μπροστά η Καρυστιανού, ένα βήμα πίσω ο Σαμαράς
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ρητορική Σαμαρά αναγνωρίζουν πολιτικοί αναλυτές στις τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις της Μαρίας Καρυστιανού.

Στην πολιτικοδημοσιογραφική πιάτσα υπάρχει έντονη φημολογία για το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς παρακολουθεί με έντονο ενδιαφέρον τις εξελίξεις γύρω από την δράση της κ. Καρυστιανού. Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα έχει ατονήσει το σενάριο που θέλει τον πρώην πρωθυπουργό να προχωρά στην ίδρυση νέου κόμματος.

Το ερώτημα δεν είναι εάν τα περιβάλλοντα Σαμαρά και Καρυστιανού συζητούν μεταξύ τους, Αυτό θεωρείται δεδομένο. Αυτό, βεβαίως δεν θα το αποδεχτεί η κυρία Καρυστιανού με δεδομένη την δημόσια δέσμευσή της ότι δεν θα δεχθεί στο υπό ίδρυση κόμμα στελέχη του παλαιού κομματικού συστήματος.

Ωστόσο, στο παρασκήνιο των διεργασιών είναι σαφείς οι ενδείξεις ότι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά συνομιλούν με την Μαρία Καρυστιανού. Ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με την πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Τεμπών έχουν οι: Νίκος Νικολόπουλος (Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος), Κωνσταντίνος Γρίβας (συμβουλεύει την Καρυστιανου για γεωπολιτικά θέματα), Μάριος Σαλμάς (πρόσφατα διεγράφη από την Ν.Δ), Πάνος Παναγιωτόπουλος (πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σαμαρά). Όλοι οι παραπάνω είναι στενοί φίλοι ή προνομιακοί συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού.

Δεν περνούν απαρατήρητα τρία, ακόμη, δεδομένα: Πρώτον, Σαμαράς και Καρυστιανού αναφέρονται σε «εθνικοπατριωτικά» ακροατήρια με σαφή αποστασιοποίηση από τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Δεύτερον, τόσο ο Σαμαράς όσο και η Καρυστιανού επιτέθηκαν – σε πρόσφατες τηλεοπτικές συνεντεύξεις τους – με τον ίδιο τρόπο και φρασεολογία στον Αλέξη Τσίπρα για το 3ο Μνημόνιο, χωρίς καμία αναφορά στα πεπραγμένα προηγούμενων κυβερνήσεων. Τρίτον: Στις αναφορές της Μαρίας Καρυστιανού στα εθνικά θέματα και στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, αναγνωρίζουν πολλοί την «σαμαρική σχολή σκέψης».

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr