Εμβολιασμοί και σε Ιερό Ναό – Βασ. Κικίλιας: Εφαρμόστε τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Την ανάγκη να εφαρμοστούν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, τόνισε ο υπουργός
Ο εμβολιασμός θα γίνει με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johson

Την ανάγκη να εφαρμοστούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους ανεμβολίαστους, τόνισε ο υπουργός Υγείας μιλώντας σήμερα σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό. Η επιτροπή βιοηθικής έχει ήδη καταλήξει ότι θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι όλοι οι υγειονομικοί, υποστήριξε ο κ. Κικίλιας και κάλεσε τους  ελεγκτικούς μηχανισμούς να κινητοποιηθούν και να εφαρμόσουν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό των υγειονομικών ο υπουργός  εξήγησε πως «η συντριπτική πλειονότητα γιατρών πάνω από 95% έχει εμβολιαστεί και θα συνεχίσουν εμβολιάζονται και οι νοσηλευτές».

«Αυτοί που αντιδρούν είναι κάποιοι συνδικαλιστές μια ισχνή μειοψηφία», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι και στον ιδιωτικό τομέα είναι πολύ υψηλό το ποσοστό των γιατρών, αλλά και των νοσηλευτών που έχουν εμβολιαστεί.

«Οι εμβολιασμένοι άνω των 60 ετών, έχουν 20 φορές μειωμένο κίνδυνο να νοσήσουν βαριά» τόνισε, επισημαίνοντας για μια ακόμα φορά πως 9 στους 10 που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, σήμερα, είναι ανεμβολίαστοι.

Την ίδια ώρα η ενορία Αγίου Νικολάου Αρχανών, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και ο δήμος Αρχανών Αστερουσίων στο Ηράκλειο προγραμμάτισαν εμβολιασμό του πληθυσμού στον Ιερό Ναό Αρχάνων.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Εμμανουήλ Σαμαριτάκης, «από την αρχή της πανδημίας σαν δήμος έχουμε σκύψει πάνω στο θέμα. Πρόσφατα, ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός δημοτών μας με τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer και, σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, εμβολιάστηκαν 400 δημότες μας».

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αρχανών Αστερουσίων επισημαίνει πως «σε αυτές τις πρωτοβουλίες που πήραμε είχαμε αρωγό και την τοπική εκκλησία και εξασφαλίστηκε για πρώτη φορά, να γίνει εμβολιασμός με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johson σε Ιερό Ναό της περιοχής μας».

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram