Ελβετία: Εκτροχιασμός τρένου μετά από χιονοστιβάδα – 5 τραυματίες

Πέντε άτομα τραυματίστηκαν νωρίς το πρωί ύστερα από εκτροχιασμό συρμού του περιφερειακού σιδηροδρόμου στο Γκόπενσταϊν της Ελβετίας, στις νότιες Άλπεις. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, πιθανή αιτία του περιστατικού είναι χιονοστιβάδα.
Τη στιγμή του συμβάντος στο τρένο επέβαιναν 29 επιβάτες. Ένας τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Σιόν, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις έλαβαν πρώτες βοήθειες επί τόπου από διασώστες. Όλοι οι επιβάτες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.
Ο εκτροχιασμός σημειώθηκε περίπου στις 7:00 το πρωί (τοπική ώρα) στην περιοχή Βαλαί, κοντά στο Γκόπενσταϊν. Σύμφωνα με το ελβετικό μέσο 20Minuten, στις επιχειρήσεις διάσωσης συμμετείχαν ελικόπτερα της Air Zermatt και δύο ασθενοφόρα.
Η σιδηροδρομική εταιρεία BLS ανέφερε ότι το ατύχημα προκλήθηκε από χιονοστιβάδα που έπληξε την περιοχή.
- 21 λεπτά πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου
- 1 ώρα πριν Το σχέδιο των Χιλιανών διαρρηκτών: Πώς «χτυπούν» πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα
- 2 ώρες πριν Ποια ψηφία να αποφεύγεις στη λοταρία – Τι λέει ειδικός στα τυχερά παιχνίδια


















