Ελληνικό: Στα ύψη οι αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα "φιλέτα" του Μητροπολιτικού Πάρκου

Έως και τα 8.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο
Έως και τα 8.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο φτάνουν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στο νέο Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού- Αγίου Κοσμά, όπως προσδιορίστηκαν στην υπουργική απόφαση που έλαβε ΦΕΚ

Έως και τα 8.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο φτάνουν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στο νέο Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού- Αγίου Κοσμά, όπως προσδιορίστηκαν στην υπουργική απόφαση που έλαβε ΦΕΚ.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα "φιλέτα" αρχίζουν από τα 3.250 ευρώ και φτάνουν έως τα 8.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Όπως προβλέπει η ΚΥΑ, για τον καθορισμό των αντικειμενικών αξιών εκτός από την εισήγηση των ιδιωτών εκτιμητών ελήφθησαν υπόψη: Η γνώμη των αρμόδιων Δημοτικών Συμβουλίων, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 261 του ν. 3852/2010 (Α’ 87), για τις αξίες των ακινήτων στις περιοχές αρμοδιότητάς τους και τις διατάξεις του άρθρου 41 του ν. 1249/1982. Οι ιδιαιτερότητες της περιοχής ή τμήματος αυτής, όπως συνθήκες περιβάλλοντος και θέας, εξυπηρέτηση (υποδομή, συγκοινωνία, κ.λπ.), εμπορικότητα δρόμων, πολεοδομικές ρυθμίσεις (συντελεστής δόμησης οικοπέδου). Οι ιδιαιτερότητες των ακινήτων, όπως χρήση (οικόπεδο, διαμέρισμα, κατάστημα, αποθήκη κ.λπ.), πρόσοψη (σε αίθριο, σε πλατεία κ.λπ.), όροφος, επιφάνεια, παλαιότητα κτιρίου, συνιδιοκτησία, ειδικές συνθήκες (σεισμός, πλημμύρα, πυρκαγιά, απαλλοτρίωση κ.λπ.), δέσμευση (διατηρητέα κτίρια, αρχαιολογική έρευνα κ.λπ.).

Ολόκληρη η απόφαση:

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram