Ελευθέριος Βενιζέλος: 35χρονος έκρυψε 3 κιλά κοκαΐνης μέσα σε παιδικά βιβλία
Σε μια καλά οργανωμένη επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αερολιμένα Αθηνών προχώρησαν το πρωί του Σαββάτου στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού, ο οποίος μετέφερε σχεδόν 3 κιλά κοκαΐνης καμουφλαρισμένα σε εξώφυλλα παιδικών βιβλίων, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο άνδρας φέρεται να αποτελεί μέλος διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στην Ελλάδα μέσω αεροπορικών πτήσεων.
Η αποκάλυψη ήρθε μετά από στοχευμένους ελέγχους της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και τη χρήση τεχνικών «profiling».
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 35χρονο να φτάνει αεροπορικώς από το εξωτερικό και, κατά τον έλεγχο των αποσκευών του, εντόπισαν τέσσερις νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 2.761 γραμμαρίων, επιμελώς κρυμμένες μέσα σε ειδικά τροποποιημένα παιδικά βιβλία.
Από την έρευνα κατασχέθηκαν:
- Τέσσερις συσκευασίες κοκαΐνης
- Δύο βιβλία με ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες
- Ένα κινητό τηλέφωνο
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής, ενώ οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για την πλήρη εξάρθρωση του κυκλώματος
- 1 ώρα πριν Το «σύνδρομο» του φθινοπώρου που επηρεάζει 1 στους 10 – Πώς θα καταλάβετε ότι σας έχει «χτυπήσει»
- 3 ώρες πριν Επίδομα 400 ευρώ: Ποιοι συνταξιούχοι μένουν εκτός – Τι αλλάζει σε Δημόσιο και κατώτατο μισθό
- 3 ώρες πριν Καιρός σήμερα (13/9): Βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας – Πού θα φτάσει τους 34°C









