Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Νωρίτερα η πληρωμή
Νωρίτερα αναμένεται να είναι διαθέσιμα τα χρήματα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για τον Σεπτέμβριο, καθώς, παρότι η επίσημη ημερομηνία πληρωμής από τον ΟΠΕΚΑ είναι η Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2026, οι πιστώσεις εκτιμάται ότι θα αρχίσουν να εμφανίζονται στους λογαριασμούς από το απόγευμα της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου.
Η πληρωμή αφορά δικαιούχους των οποίων η αίτηση έχει υποβληθεί έως και τις 31 Αυγούστου 2026 και έχει εγκριθεί. Για όσους διαθέτουν ήδη ενεργή αίτηση δεν απαιτείται καμία νέα ενέργεια, καθώς η διαδικασία πραγματοποιείται αυτόματα μέσω του ΟΠΕΚΑ.
Το ποσό της παροχής δεν είναι ίδιο για όλους, αλλά διαμορφώνεται ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και τα οικονομικά στοιχεία που έχουν δηλωθεί. Η ενίσχυση καταβάλλεται κάθε μήνα, εφόσον εξακολουθούν να πληρούνται οι προϋποθέσεις του προγράμματος.
Στο τέλος Σεπτεμβρίου προγραμματίζονται παράλληλα και άλλες πληρωμές του ΟΠΕΚΑ, όπως το Επίδομα Στέγασης, το Επίδομα Παιδιού, προνοιακά και διατροφικά επιδόματα, καθώς και το επίδομα γέννησης. Και για αυτές τις παροχές, τα ποσά αναμένεται να είναι διαθέσιμα στα ΑΤΜ από το απόγευμα της προηγούμενης εργάσιμης ημέρας.
Έτσι, παρότι η επίσημη ημερομηνία καταβολής είναι η 30ή Σεπτεμβρίου, αρκετοί δικαιούχοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους από την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, με την ακριβή ώρα πίστωσης να διαφέρει ανάλογα με την τράπεζα.
- 12 λεπτά πριν Συντάξεις με 15 έως 40 έτη ασφάλισης: Πώς αλλάζει το τελικό ποσό
- 16 λεπτά πριν Υποτροφίες: 400 ευρώ το μήνα για 2 χρόνια απ΄ όπου και αν κατάγονται οι φοιτητές
- 42 λεπτά πριν Ευρωκοινοβούλιο: Ήρε την ασυλία της Αφροδίτης Λατινοπούλου για την υπόθεση της «Φωνής Λογικής»







