Δημόσιο

Επίδομα 800 ευρώ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης για Μάιο - Ιούνιο

Επίσημες δηλώσεις

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο παράτασης στην καταβολή του επιδόματος ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, σύμφωνα με νέες δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση.

Με βάση όσα τόνισε σε συνέντευξή του στο OPEN, απαντώντας σε ερώτημα για το ενδεχόμενο παράτασης της καταβολής των 800 ευρώ για το δίμηνο Μάιος - Ιούνιος, ο αρμόδιος υπουργός υποστήριξε ότι αν η χώρα δεν έχει βγει από την κρίση στα τέλη Απριλίου, θα διευρυνθεί και η χρονική περίμετρος των μέτρων.

Ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι η πρώτη δόση των 800 ευρώ θα καταβληθεί στους εργαζόμενους έως τις 15 Απριλίου, μετά και την παράταση που δόθηκε ως τις 10 Απριλίου στις επιχειρήσεις για να υποβάλλουν τα στοιχεία τους στην ΕΡΓΑΝΗ.

«Έχουν ενταχθεί στο μέτρο 450.000 επιχειρήσεις στην ΕΡΓΑΝΗ και θα αυξηθεί ο αριθμός με τη διεύρυνση της περιμέτρου των επιχειρήσεων» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας.

Ο υπουργός έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να μην μπουν λουκέτα, να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας και να υπάρξει ώθηση στην αγορά μόλις τελειώσει αυτό. «Διατηρούμε καύσιμα, κρατήστε το αυτό, για να επανεκκινήσουμε την οικονομία» κατέληξε.