Δημόσιο

Κορονοϊός: Σε ΦΕΚ η απαγόρευση συναθροίσεων και το κλείσιμο ΑΕΙ

Νέα σχολεία στη λίστα του υπουργείου Παιδείας

Στο Εθνικό Τυπογραφείο δημοσιεύθηκε η απόφαση απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των 1.000 ατόμων σε χώρους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων καθώς και η απαγόρευση λειτουργίας ΑΕΙ σε πληγείσες από τον κορονοιό περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου.

Συγκεκριμένα, κλείνουν χώροι σε όλη την επικράτεια με συμμετοχή κοινού άνω των 1000 ατόμων, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 10.3.2020 έως και 24.3.2020.

Παράλληλα, απαγορεύονται για το χρονικό διάστημα από 9.3.2020 έως και 18.3.2020, σε όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, οι εκπαιδευτικές λειτουργίες οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία, η λειτουργία των βιβλιοθηκών, των αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, των αναγνωστηρίων, των φοιτητικών εστιατορίων και κυλικείων, των αθλητικών εγκαταστάσεων και εν γένει κάθε χώρου συνάθροισης κοινού στα Ιδρύματα αυτά καθώς και όλες οι εκδηλώσεις.

Από την ως άνω προσωρινή απαγόρευση εξαιρούνται: α) οι διοικητικές δραστηριότητες και λειτουργίες, β) οι ερευνητικές δραστηριότητες, γ) η λειτουργία των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας και δ) η λειτουργία των φοιτητικών εστιών για τη στέγαση των φοιτητών. 

Νέα σχολεία στη λίστα

Τέλος, στη λίστα των σχολείων που κλείνουν προστίθενται τα εξής:

  • 40ο ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ, ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ, 2ο ΕΠΑΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, 3ο ΓΕΛ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ, 1ο ΓΕΛ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ, 2ο ΓΕΛ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΟΣ ΙΩΣΗΦ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ, 2ο ΓΕΛ ΠΕΥΚΗΣ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ «Ι.Μ. ΚΑΡΡΑΣ», 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, 2ο ΓΕΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΕΠΑΛ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ και ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ, για το χρονικό διάστημα από 10.3.2020 έως και 24.3.2020