Δημόσιο

ΑΣΕΠ: Πως θα προσληφθούν 2.300 μόνιμοι στα νοσοκομεία (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

Το σχέδιο του υπ. Υγείας

17/11/2019 | 15:37

Με μικτό σύστημα, με και χωρίς το ΑΣΕΠ, θα γίνει η επιλογή των 2.300 μονίμων υπαλλήλων στα νοσοκομεία (ΕΣΥ).

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αρμόδιο υπουργείο επεξεργάζεται διαφορετική διαδικασία για την πρόσληψη των ιατρών από εκείνη του νοσηλευτικού προσωπικού.

Σημειώστε:

  • Η πρόσληψη των 900 μόνιμων ιατρών, διαφόρων ειδικεύσεων, θα διενεργηθεί με την χρήση ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, κατ΄ αναλογία όμοια με αυτήν που χρησιμοποιείται σήμερα για την επιλογή του επικουρικού προσωπικού. Το ΑΣΕΠ δεν έχει ουσιαστικό ρόλο στην διαδικασία
  • Η επιλογή των 1.300 νέων υπαλλήλων σε μόνιμες θέσεις (νοσηλευτές, τραυματιοφορείς κτλ) θα γίνει εξολοκλήρου από το ΑΣΕΠ, κατά τα πρότυπα της 2Κ/2019

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επικαλείται λόγους άμεσης ενίσχυσης των νοσοκομείων με ιατρικό προσωπικό και επιλέγει την διαδικασία της πλατφόρμα. Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο για τους «1.300», δεδομένου ότι ένα τμήμα των αναγκών θα καλυφθεί με τους 1.116 επιτυχόντες της 2Κ/2019 που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Το Workenter θα ενημερώσει έγκαιρα και με λεπτομέρειες για την διαδικασία επιλογής, παρακολουθώντας την πρόοδο των επεξεργασιών του υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε επίσης: «(ΤΩΡΑ) Υπ. Υγείας: 2.300 προσλήψεις στα νοσοκομεία (ΜΟΝΙΜΟΙ)»