Δημόσιο

Τι συμβαίνει με την προκήρυξη των ΚΕΠ (ΑΣΕΠ)

Ενημέρωση από το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Σε... γεφύρι της Άρτας εξελίσσεται η έκδοση της προκήρυξης για την πρόσληψη (152 ή 155) μονίμων υπαλλήλων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Το κατά τα άλλα... περιλάλητο για τις ταχύτητες που προσδοκά να εφαρμόσει στο Δημόσιο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κινείται μάλλον με ρυθμούς χελώνας στην έκδοση του διαγωνισμού.

Ακολουθώντας πιστά τις παρελκυστικές τακτικές της προηγούμενης κυβέρνησης.

Πηγές του υπουργείου, μιλώντας πριν από λίγο στο workenter, τοποθετούσαν στο μήνα Δεκέμβριο την (νέα) επεξεργασία της προκήρυξης.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός "πάει και έρχεται από γραφείο σε γραφείο" εδώ και περίπου 6 μήνες. Αλλαγές στο τελικό αριθμό των θέσεων, αλλαγές στην κατανομή, διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων για την εμπειρία.

Και όλα αυτά, ενώ ο αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, δήλωνε -την 1η Αυγούστου 2019- ότι "οι ανάγκες υπάρχουν και είναι πολύ μεγάλες" στα ΚΕΠ, προσδίδοντας σαφέστατα χαρακτήρα... επείγοντος στην έκδοση της προκήρυξης.

Υπό αυτές τις συνθήκες -και εφόσον διατηρηθούν οι ράθυμοι και αδιάφοροι ρυθμοί... Δημοσίου στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης- δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η έκδοση του νέου διαγωνισμού να μετατεθεί για τις αρχές του ΄20.